Aziz Yıldırım: Şartlar bu, beğenmeyen gider

Güncelleme Tarihi:

Aziz Yıldırım: Şartlar bu, beğenmeyen gider
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2016 21:49

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, dün yapılan Olağan Mali Genel Kurul'da, kulübün mali yapısının yanı sıra, gelecek sezon takımda kalıp kalmayacakları merak edilen Vitor Pereira, Gökhan Gönül ve Mehmet Topal hakkında net açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, futbol takımıyla sözleşmeleri sona eren Gökhan Gönül ve Mehmet Topal’ın kulübün belirledikleri şartlara uymadıkları takdirde bu futbolcularla yolların ayrılacağını söyledi.


Yıldırım, Ülker Sports Arena’da Fenerbahçe Kulübü Olağan Mali Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Gökhan’ın şu an için kendisine sunulan teklifi kabul etmediğini belirterek, şöyle konuştu:

 BU ÜCRETLERİ ARTIK FENERBAHÇE VERMEZ
"Gökhan, 1 milyon 710 bin Euro garanti para alıyordu. Maç başına da 20 bin Euro. Bu sene istediği ücret 2 milyon 750 bin Euro garanti, diğer şartlar aynı artı menajerine 500 bin Euro istedi. Yani 3 milyon 550 bin Euro’ya yakın... Bu ücreti F.Bahçe artık veremez. Önerimiz 2 milyon artı diğer şartlarına evetti. En son İlhan (Ekşioğlu) Bey ‘2 milyon 250 bin Euro’ya çıkartalım, arkadaşlarla aradaki farkı hallederiz’ dedi. Anlaşma sağlanamadı. 4 yıllık anlaşma istiyor. Gökhan 31 yaşında.”      

Haberin Devamı

TOPAL’LA 4 YILA EVET AMA ŞARTLARIMIZA UYMALI
Mehmet Topal’ın durumuyla ilgili de bilgi veren Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: “Hoca kalmasını istiyor. Mehmet 2 milyon 600 bin net alıyor. Artı 10 bin Euro civarı maç başı. 2 milyon 750 bin Euro garanti para ve 20 bin Euro maç başı istiyor. Yani 3 milyon 500 bin Euro’ya denk gelen bir ücret. Bizde eski mukavelesinin şartlarında anlaşma yapalım diyoruz. O da 4 yıl anlaşma istiyor. 4 yıla ‘evet’ diyoruz ama dediğimiz şartların tersine giderse transferi yapmayacağımızı herkes bilsin.” 

BESİKTAŞ AĞLADI DA AĞLADI
AZİZ Yıldırım, Süper Lig’de 2015-2016 sezonunda sıralamayı hakemlerin belirlediğini iddia etti. Diğer kulüplerin mali olarak durumlarının Fenerbahçe’den daha kötü olduğunu savunan Yıldırım, “Beşiktaş ‘stat yapıyorum’ diye ağladı, ağladı her taraftan destek aldı. Bu sene kötü oynadık ama şampiyonluğu hakemler tayin etti. 9 Haziran’da federasyonun genel kurulunda konuşacağım. Bu sene her şeyi hakemler belirledi” dedi.     

PEREIRA’YLA DEVAM
Aziz Yıldırım,1 sene daha sözleşmesi olan Vitor Pereira’yla gelecek sezonda yola devam edeceklerini dile getirdi. Başkan Yıldırım, “UEFA kurallarına uyarak transferler yapacağız ya da içerideki oyuncularımıza yüksek bonservis verirlerse transfer yapacağız. Hoca transfer listesini verdi. Harcamak üzere 10 milyon Euro bütçemiz var. Yeni kaynak oluşturabilirsek yaparız. Benden sonrakilere cezalı bir Fenerbahçe bırakmak istemiyorum” dedi.

Haberin Devamı

GÖKHAN GÖNÜL’E TEŞEKKÜR EDERİZ  
GÖKHAN Gönül’ün takıma 8 senedir hizmet ettiğini ve sadece 2 şampiyonluk gördüğünü anlatan Yıldırım, “Kendisinin hizmetine teşekkür ederiz. Mehmet’le anlaşamazsak ona da teşekkür ederiz. Diğer yolları ayırdığımız futbolculara da teşekkür ederiz” dedi. 

BÜTÇE 30, GELİR 11 MİLYON! NASIL YAPACAĞIZ?
AMATÖR şubelerin açığının 91 milyon lira olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Sponsorları çıkın açık 83 milyon lira. Obradovic olmasa ‘başkan istifa’ derlerdi. Bütçeler 30 milyon Euro, gelir 11 milyon Euro. Nasıl yapacağız. Kombineyle olmuyor artık. Udoh yüzde 51 kalacak. 1-2 takviye yapacağız” dedi. Yıldırım, Olcay ve Hollingsworth’ün transfer olduğu BGD’nin yöneticilerine tepkiliydi.

BAKMADAN GEÇME!