İZMİR HABERLERİ

Sarten'den Ege bölge yemeği

DHA
14.10.2017 - 12:48Son Güncelleme :
DHA

SARTEN firması gelenekselleşen Ege Bölge Yemeği'nde, 45. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Swissotel Büyük Efes'te, Ege Bölgesi'nde faaliyet gösteren iş ortaklarıyla buluştu.

Ege Bölgesi'nde bu yıl 12'ncisi gerçekleştirilen ve Sarten'in 45'inci yılı dolayısıyla daha geniş kapsamlı bir katılımla gerçekleştirilen Ege Bölge Yemeği'ne Sarten Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sarıbekir ve Sarten'in Japon ortağı Mitsui & co. Europe Plc Yönetici Direktörü Atsushi Kume de katıldı. 350 kişinin yer aldığı yemeğin açılış konuşmasını yapan Sarten Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sarıbekir, 12 yıldan beri düzenlenen Ege Bölge Yemeği'nin 45. yıl etkinlikleri kapsamında bu yıl ayrı bir önem kazandığını söyledi. Sarıbekir, "45'inci yılımızı müşterilerimiz, çalışanlarımız ve tedarikçilerimizle birlikte kutlamak bizim için büyük önem taşıyor. Bugün Türkiye'nin en büyük entegre ambalaj üreticisi olarak, konserve, yemeklik yağ, zirai ilaç, madeni yağ, boya ve kozmetik gibi birçok farklı sektörlere sağlıklı ve kaliteli metal ve plastik ambalaj üretimi yapıyoruz. Sarten'i, 'Ambalajın Süpermarketi' olarak konumlandırıyoruz. Bu sloganı, ambalajla ilgili her ihtiyacı kaliteli, hızlı ve uygun fiyatla sektörün beğenisine sunma misyonumuzun uzantısı olarak kurumsal olarak attığımız her adıma yansıtıyoruz. Sürekli, maliyet düşürücü projeler, otomasyona yönelik yatırımlar, ihtiyaç duyulan yeni alanlarda kapasite artışları ve yeni fabrika yatırımları gibi birçok alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 1972 yılında Çorlu'da başlayan serüvenimiz; bugün Türkiye'de Silivri, Gebze, Gemlik, Karacabey, Manisa, Ayvalık ve Adana'da, yurt dışında ise Bulgaristan, Rusya ve Hollanda'da olmak üzere 17 fabrikamız ile devam ediyor. 45. yılımızı doldurduğumuz bugünlerde binlerce emektarımız ile hizmet veriyoruz. Bu başarının ardında büyük bir emek ve sıkı çalışma yatıyor" dedi.

80 MİLYON DOLARLIK AMBALAJ İHRACATI

Sarten'in toplam cirosunun yüzde 25'ini ihracatın oluşturduğunu vurgulayan Sarıbekir "Bugün 80 milyon dolar düzeyindeki ihracatımızda 2020 hedefimiz 100 milyon dolar. Genel merkezimizdeki nitelikli ve çok dilli ihracat ekibimiz; 2016 yılı başından bu yana Balkan ve Orta Avrupa ülkelerine daha yakın hizmet sağlayan Sofya'daki ekibimiz ve yıl sonuna doğru açılacak Hollanda satış ofisimiz sayesinde artan üretim kapasitemizle belirlediğimiz 100 milyon dolara ulaşmayı hedefliyoruz. İhracatımız ağırlıklı olarak Avrupa Birliği, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine yönelik gerçekleşiyor" dedi.

Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin İzmir haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği İzmir haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Sarten'den Ege bölge yemeği haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

İZMİR NAMAZ VAKİTLERİ

22 Nisan 2018, Pazar
  • İmsak
    04:50
  • Guneş
    06:19
  • Öğle
    13:16
  • İkindi
    16:59
  • Akşam
    20:01
  • Yatsı
    21:24
Sayfa Başı