Sarkozy: Yelkenleri indirmek bana göre değil

Güncelleme Tarihi:

Sarkozy: Yelkenleri indirmek bana göre değil
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2014 10:04

Haberin Devamı

Fransa'da "Yolsuzluk" ve "Nüfuzunu kötüye kullanma" suçlamasıyla hakim karşısına çıkarılan eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, bir televizyon kanalında kendini savundu. Sarkozy, soruşturmaların şahsına yönelik bir saldırı olduğunu iddia etti ve "Bir yerlerde, bir hata yaptıysam hesabını sonuna kadar vermeye hazırım" dedi.

"BAŞKASINI GÖZALTINA ALMALILAR"
Soruşturmayla ilgili gözaltına alınması gerekenin eski maliye bakanı Jerome Cahusac olduğunu iddia eden Sarkozy, kendisine haksızlık yapıldığını savundu.

Sarkozy: Yelkenleri indirmek bana göre değil


KADDAFİ’NİN VERDİĞİ İDDİA EDİLEN PARALAR
Sarkozy, 2007'de Muammer Kaddafi tarafından verildiği iddia edilen para için "Dinlemelerden ne bekliyorlardı? Kaddafi’nin beni telefon ile arayıp parayı geri isteyeceğini mi tahmin ediyorlardı?" dedi.

"SUÇ YÖNELTİLMEDİ"
Soruşturma dosyasında kendisine bazı kişilerle ispat edilememiş ilişkilerin sorulduğunu kaydederek, kendisine herhangi bir suç yöneltilmediğini ifade etti. Sarkozy, sosyalist hükümet ve Cumhurbaşkanı Hollande’ye yüklendi.

Sarkozy, siyasi hayatına devam edip etmeyeceği yönündeki soruyu, "Ülkesini çok seven biri olarak yelkenleri indirmek bana göre değil. Parti genel başkanlığına aday olup olmayacağıma zamanı gelince karar vereceğim, fakat Fransa’nın durumu beni çok üzüyor" diye yanıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!