Sarkozy ile Carla’ya özel İzmir daveti

Güncelleme Tarihi:

Sarkozy ile Carla’ya özel İzmir daveti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2008 00:00

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve eşi Carla Bruni İzmir’e davet edildi. İTO tarafından düzenlenecek "Akdeniz Ticareti ve Liman Kentlerinin Bin Yılı: ’Geçmiş ve Gelecek" başlıklı sempozyum 25-26 Eylül 2008 tarihlerinde İzmir’de yapılacak.

Hedeflerinin Akdeniz’e kıyısı olan tüm liman kentleri arasındaki ticaretin, kültürel alışverişin, turizmin gelişmesi ve yeni işbirliği alanlarının oluşturulması sağlamak olduğunu ifade eden İTO Yönetim Kurulu Ekrem Demirtaş, Akdeniz’e kıyısı olan tüm ülkelerin Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlarını İzmir’e davet ettiklerini söyledi.

Sempozyuma çağırdı

Göreve geldikten sonra Akdeniz Birliği projesini ilk kez ortaya atan ve bu projeye destek aramak için gezmedik yer bırakmayan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve eski topmodel-şarkıcı eşi Carla Bruni de sempozyuma davet edildi. Türkiye’nin AB üyeliğine karşı çıkan fakat Akdeniz Birliği projesinde liderlik öneren Sarkozy’nin sempozyuma katılması bekleniyor. İTO Başkanı Demirtaş, şimdiden Ürdün, Fas, Arnavutluk, Yunanistan, İtaly, Mısır gibi Akdeniz’de önemli liman kentlerine sahip ülkelerin Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları’ndan katılımları için onay aldıklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!