Sarkozy hakimlerin “Aptallar duvarı’nda”!

Güncelleme Tarihi:

Sarkozy hakimlerin “Aptallar duvarı’nda”
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2013 00:00

Fransız Hakimler Sendikası SM’in Paris’teki sendika binasında yer alan ‘Aptallar Duvarı’, Fransız siyasetini karıştırdı. Duvarda eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve ekibinin çoğunlukta olması üzerine Sarkozy yanlısı vekiller, “Hakimler tarafsız değil” diyerek sendikanın kapatılmasını istedi. Hakimler ise ‘Bu bir iç şakalaşmaydı ” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Fransa’nın Hakimler Sendikası SM’in Paris’teki binasında hakimlerin, dev bir pano üzerine açtığı “Aptallar Duvarı” skandal yarattı. Duvarda özellikle Sarkozy ve onun en yakın çalışma arkadaşları olan Brice Hortefuex, Nadine Morano gibi eski bakanlar, bazı gazeteciler ve sanatçıların fotoğrafları iğnelendi.

Sarkozy yakınlarının kurduğu Atlantico haber sitesi tarafından duyurulan haber, “Bu mu yargı tarafsızlığı?” başlığıyla verildi. Haberin Sarkozy’nin ‘Hakim tarafsız değil’ iddiasıyla hakkında açılan soruşturmanın iptalini istediği duruşmayla aynı güne gelmesi, yine Sarkozy ekibinden gelen bir ‘manipülasyon’ olarak değerlendirildi. Sarkozy ekibi, daha önce de kendisi hakkında soruşturma açan soruşturma hakimi Jean Michel Gentil hakkında ‘kızıl hakim’ dedikodusu yaymış, ancak sendikalar soruşturma hakimliği makamının güçlü ve tarafsız makamlar oluğunu savunmuştu.

Haberin Devamı

“Sendika kapatılsın”
Ülkedeki hakimlerin yüzde 30’unu temsil eden üç büyük sendikadan birisi olan Hakimler Sendikası (SM), ‘Aptallar Duvarı’ fikrinin Sarkozy döneminde, yargıya yapılan saldırılar nedeniyle saldırdığı bir dönemde ortaya çıktığını belirterek, “Sadece bir iç şakalaşma” açıklaması yaptı. Meclis Başkanı Claude Bartolone ve Adalet Bakanı Christiane Taubira, şaka amaçlı da olsa kişisel saldırı içerdiğini ve karşı olduklarını dile getirdiler. Sarkozy yanlıları ise, “Bu sendika kapatılmalı” diye sert tepki gösterdi.

Bu arada Sarkozy’nin kozmetik deviL’Oreal’in yaşlı patronu İngrid Bettencourt’u ‘yaşlılığından istifade ederek para sızdırmak’ iddiasıyla hakkında soruşturma açılmasına yaptığı itiraz davası ise dün Haziran ayına ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!