Sarkozy’den özel yaşam kitabına engelleme

Güncelleme Tarihi:

Sarkozy’den özel yaşam kitabına engelleme
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2005 00:00

Fransa’daki varoş isyanı sırasında gündemin birinci sırasında bulunan İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy şimdi de özel hayatıyla ilgili yeni bir tartışmanın odağında bulunuyor. Sarkozy, ayrı yaşadığı eşi Cecilia Sarkozy ile ilgili bir kitabın yayımlanmasını engellemesiyle gündeme geldi.

Le Parisien gazetesinin haberine göre, banliyö olaylarının en yoğun olduğu, hatta ülkede olağanüstü hal ilan edilmesinin tartışıldığı saatlerde, Sarkozy’ye eşi Cecilia’dan bir ’acil yardım’ çağrısı geldi. Kendisiyle ilgili bir kitabın 24 Kasım’da piyasaya çıkacağını öğrendiğini ve kitaptaki bazı bölümlerden son derece rahatsız olduğunu aktaran Cecilia Sarkozy, bir süre önce ünlü reklamcı ve iletişim uzmanı Richard Attias ile başlayan ilişkisi nedeniyle terk ettiği eşi Sarkozy’den ‘müdahalede bulunmasını’ istedi.

Sarkozy 9 Kasım günü bürosunda, kitabın 25 bin baskısını yapmış olan First Yayınevi editörü Vincent Barbare ile bir görüşme gerçekleştirdi ve bu görüşmenin ardından kitabın yazarı Valerie Domain’e kitabın çıkmayacağı bildirildi.

Sarkozy, eşi tarafından terk edildikten sonra Le Figaro gazetesinin kendi partisini izleyen muhabiri ile birlikte olmaya başlamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!