Sarkozy, cumhurbaşkanlığına resmen aday

Güncelleme Tarihi:

Sarkozy, cumhurbaşkanlığına resmen aday
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2006 22:58

Fransa'da, iktidardaki Halk Hareketi Birliği (UMP) lideri Nicolas Sarkozy, cumhurbaşkanlığı için adaylığını resmen açıkladı.

Fransa'daki bazı yerel gazetelerin temsilcilerinin, “Cumhurbaşkanlığı için adaylığınızı koyacak mısınız?” biçimindeki sorusunu Nicolas Sarkozy, “Yanıtım evet” diye yanıtladı.

51 yaşındaki Sarkozy, “Bu kararı vermek için oldukça düşündüm. Bana güvenmelerini beklediğim Fransız halkına karşı ağır sorumluluklarım olduğunu düşünüyorum. Kendimi güçlü, enerjik hissediyorum ve Fransa'ya yeni bir vizyon vereceğim kanısındayım. Fransızlar ile yeni bir ilişki kurmak için hedefim var. Bunun temellerini güven ve saygı oluşturacak” dedi.

UMP'nin 14 Ocak'ta düzenlenecek kongresinde, Sarkozy'nin adaylığının delegeler tarafından onaylanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Sarkozy, seçim döneminde, kurallara uygun olarak içişleri bakanlığı görevinde olmayacağını söyledi.
“İçişleri bakanlığı görevini hemen bırakıp bırakmayacağı?”yolundaki bir soru üzerine Sarkozy, bunun için karar vermenin erken olduğunu belirterek, parti içinde adaylığının daha onaylanmadığını hatırlattı.

İlk turu gelecek yıl nisan, 2. turu ise mayıs ayında düzenlenecek seçimlerde yarışın, Sosyalist Parti adayı Segolene Royal ile Sarkozy arasında geçmesi bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!