Sarkozy boşanma tazminatını Katar’a ödetmiş

Güncelleme Tarihi:

Sarkozy boşanma tazminatını Katar’a ödetmiş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2014 15:20

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın eski sevgilisinin yazdığı skandal kitabın ardından şimdi de eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Katar arasındaki finansal ilişkileri anlatan bir kitap Sarkozy hakkında yeni yolsuzluk iddialarını ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Daha önce öldürülen Libya lideri Muammer Kaddafi’nin, “Sarkozy’nin seçim kampanyasını ben finanse ettim” iddiasından sonra, şimdi de Katar Emiri El Tahni’nin “Sarkozy’nin Cecila ile boşanma tazminatı olan 3 milyon euro'yu ben ödedim” dediği iddia edildi.

Marianne dergisinde yer alan haberde, araştırmacı gazeteciler Pierre Pean ve Vanessa Ratignier’in yazdığı “Etki Altındaki Fransa” adlı kitapta, Sarkozy’nin Katar ile ‘şaibeli’ ilişkisine geniş yer veriliyor.

"OMZUMDA YATIP AĞLAYACAKTI"
Habere göre, Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halifa El Tahni, 2007 yılında boşanan Nicolas Sarkozy’nin eski eşi Cecilia Sarkozy’ye boşanma tazminatını nasıl ödediğini, “Sarkozy neredeyse omzumda yatıp ağlayacaktı. Bana eşi Cecilia’nın, kendisinden boşanmak için 3 milyon euro istediğini anlattı. Ben de ödedim” diye anlatıyor. Katar Emirinin parayı İsviçre bankaları aracılığıyla Sarkozy’ye ilettiği detaylarına da yer veriliyor.

Haberin Devamı

Kitapta ayrıca, bir politikacının, Katar’ın yalnızca cumhurbaşkanlığı döneminde değil, cumhurbaşkanlığından sonra da Sarkozy’yi finanse etmeye devam ettiğini anlattığı da belirtiliyor. Politikacı, Katar’ın, Sarkozy tarafından yönetilen bir yatırım fonu aracılığıyla Sarkozy’ye her yıl 3 milyon euro ödemeye devam ettiğini öne sürüyor.

"DİKKAT ET NICHOLAS"
Kitapta eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın, Paris’e çantalarla gelen para iddiaları üzerine Sarkozy’yi ziyaret ederek, “Nicolas, dikkat et. Katar Başbakanı tarafından senin hakkında yayılan yolsuzluk iddiaları hayli ciddi. Gerçekten dikkat et” diye uyardığı da yazıyor.

Sarkozy’nin Katar ile ilişkileri konusunda Dünya Kupası’nı bile sarsan pek çok iddia ortaya atılmış, 2022 FIFA dünya kupasının Katar’a verilmesinin ardından Sarkozy’yi de kapsayan şaibelerden söz edilmişti. Sarkozy döneminde Katar, Paris’in en lüks otellerinden, spor kulüplerine kadar milyarlarca euro'luk yatırım yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!