Şarköy’den Halep’e yardım

Güncelleme Tarihi:

Şarköy’den Halep’e yardım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2017 14:45

Şarköy’den Halep’e yardım

Haberin Devamı

Nuri ÇAĞLAR/ŞARKÖY(Tekirdağ),(DHA)-TEKİRDAĞ’ın Şarköy İlçesi’nde, kaymakamlık ve müftülük tarafından 'Haydi Şarköy İnsanlık Ölmesin' kampanyası ile toplanan yardım malzemesi Halep’e gönderildi.
Şarköy Kaymakamlığı, ilçe müftülüğü ve sivil toplum kuruluşları (STK) tarafından 'Haydi Şarköy İnsanlık Ölmesin' kampanyası kapsamında toplanan giyecek, battaniye, halı gibi malzemeler malzemesi düzenlenen törenle Halep’e gönderildi. 
Şarköy Kebir Camii önünde yapılan törene Şarköy kaymakamı Hamdi Üncü,Şarköy garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Yusuf Ziya Kahraman, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Şarköy Müftüsü Arif Yeşiloğlu ve vatandaşlar katıldı.
Şarköy Kaymakamı Hamdi Öncü, yaptığı konuşmada “Malumunuz insanlık ölmesin kampanyasıyla Halep’e gönderilmek üzere hayırseverlerin yardımıyla toplanan insanlık ölmesin kamyonun  içindeki malzemelerin Halep’e,  Suriye’de bulunan Bayır bucak Türkmenlerine uğurlayacağız. Suriye’den kaçanlar olduğu gibi kalıp rejime karşı toprağını, malını namusunu korumak için mücadele eden insanlarda var. İşte Bayır bucak Türkmenleri gibi mücadele eden kardeşlerimiz var. Bizde onlara maddi manevi devletimizin imkânlarıyla yanlarında olarak destek olmaya çalışıyoruz. Tüm yardım sever Şarköy halkına teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ve okunan duaların ardından malzeme yüklü kamyon, Halep’e gitmek üzere yola çıktı. 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!