Şarköy’de içme suyu inşaatının temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Şarköy’de içme suyu inşaatının temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 11:01

Şarköy’de içme suyu inşaatının temeli atıldı

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Şarköy İlçesi Muhtelif Mahalleler İçme Suyu İnşaatı Temel Atma Törenini gerçekleştirdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanı sıra Şarköy Kaymakamı Hamdi Üncü, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa konuşma yaptı. Başa konuşmasında, "Bugün Şarköy ilçemizde büyük bir yatırımın temelini atıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz tören ile 11 ilçemizde de temel atmış olacağız. Temelini atacağımız tesis sayesinde birçok mahallemizin su sorunu çözülmüş olacak. Atılan temel ile; Kızılcaterzi Mahallesi başta olmak üzere Şarköy ilçesinin ihtiyaç duyduğu muhtelif mahallelerde yaklaşık 40 km HDPE esaslı boru ile içme suyu şebeke hattı ve bunlara ait bağlantıları, 600-800 mm çapındaki düktil boru ile 500 metre isale hattı, 100 m3ve 200 m3 hacminde olmak üzere 2 adet içme suyu deposu yapılacak. Bu iş kapsamında Şarköy ilçesine bağlı Kızılcaterzi, Uluman, Çınarlı, Hoşköy, Cumhuriyet Mahalleleri ve yerleşimin yoğunlaşmaya başladığı turizm alanlarına içme suyu şebeke hattı döşenecek. Bu proje hayata geçtiğinde Şarköy'de su sıkıntısı büyük ölçüde çözülecek" diyerek atılan temelin herkese hayırlı olmasını diledi.
Dr. Şafak Başa'nın ardından konuşma yapan Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altıok, " Hayata geçmesi beklenen bu projeler bizim için çok büyük önem taşıyor. Özellikle yaz aylarında su sıkıntısı hat safhada yaşanıyor. Bu konuda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin vermiş olduğu destek çok önemli. Büyükşehir Belediyesi 11 ilçe belediyesi için çalışıyor. Halkı için, vatandaşın huzuru için çalışıyor. Bu nedenle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanıma bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi. Konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Böyle güzel bir günde güzel ve özel bir yatırımın hayata geçmesinin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 28 aylık Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak yatırımlarımız ve projelerimiz süreç içinde artarak ve kendini yenileyerek bugünlere kadar geldi. İnsan odaklı sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışı ile çıktığımız bu yolda her adımımızı mutlu bir Tekirdağ olma yolunda attık. Projelerimizle gelişmeye ve ilerlemeye de devam edeceğiz. Projelerimizden biri de Tekirdağ'da 50 binin altında ilçe bırakmamak olacaktır. Şarköy'ün nüfusu yaz aylarında 250 bine kadar ulaşıyor. Yapacağımız yatırımlar ile bu süreyi 7 aya kadar çıkarmayı hedefliyoruz. Projeler üreterek, çalışmalarımıza yenilerini ekleyerek bu hedefe ulaşmayı planlıyoruz. Bu konuların en önemlilerinden biri de doğalgaz. Görev süremizin sonuna kadar vatandaşlarımıza doğalgazı getirmek istiyoruz. Ulaşımın iyileştirilmesi anlamında ise yolların yapılandırılması ve Tekirdağ Deniz Otobüslerinin hayata geçirilmesi ile hem karayolu hem de deniz yolu ile Şarköy'e ulaşımın sağlanması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bir diğer projemiz ise Şarköy'de alt yapı sorunlarının tamamen ortadan kaldırmak. Bir süre sonra ise Tekirdağ'ın gündeminden vidanjörü kaldıracağız. Bütün bu projeler Şarköy'ün ekonomisine katkı sağlayacak. Vatandaşlarımız Şarköy'de yaşamanın huzur ve mutluluğunu yaşarken bizler de görev süremiz boyunca verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmenin gururunu yaşayacağız." dedi.
Son olarak konuşma yapan Şarköy Kaymakamı Hamdi Üncü, " Bugün burada Şarköy İlçesi Muhtelif Mahalleler İçme Suyu İnşaatı Temel Atma Töreninde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Son günlerde çok önemli şeyler yaşamamıza rağmen yapılan tüm hizmetler bizim için çok önem taşıyor. Bu ülke için çaba gösteren her kurumun yanında olduğumu belirtmek isterim. Bu anlamda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresinin yapmış olduğu bu yatırımın da bize bir umut olduğunu belirtmek istiyorum. Bu yatırımlarla ilçemizdeki su sorunları çözülmüş olacak. Bunun yanı sıra sahil bölgemizde kolektör ve biyolojik arıtma gibi yatırımların tamamlanması ile birlikte ilçemizin alt yapı sorunlarını büyük ölçüde çözmüş olacağız. İlçemiz adına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böyle büyük işlere imza atabilmek başlı başına bir başarıdır." dedi. Konuşmaların sonrası duaların ardından kurdele kesilerek tesisin hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!