Şarköy okuluna kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Şarköy okuluna kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 17:02

Şarköy okuluna kavuştu

Haberin Devamı

 

Nuri ÇAĞLAR/ŞARKÖY(Tekirdağ),(DHA)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi'nin '11 ilçeye 11 okul' projesi kapsamında Şarköy'de yaptırılan Atatürk İlkokulu'nun teslimi törenle yapıldı.

Şarköy'de düzenlenen törene  Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Şarköy Kaymakamı Hamdi Üncü, Şarköy Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Şarköy  Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf  Ziya Kahraman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mümin Bayır ile davetliler katıldı.

 Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin çok önemli bir projeye imza attığını belirterek, "11 ilçeye 11 okul yapmak kolay değil. İlçemizin okula olan ihtiyacını Büyükşehir Belediyesi buraya derslik yaparak gidermiş oldu. Bu nedenle Büyükşehir belediyemize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz günlerdei lçemizde doğalgaz temeli atma mutluluğunu da yaşadık. Mutluluğumuzun birinci nedeni ilçemizin doğalgaza kavuşması, ikinci nedeni de Şarköy'ün nüfusunda artış olacak olması. ŞarköyümüzTekirdağ Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü proje ile muhteşem bir okul kazandı. Büyükşehir belediyemize vermiş olduğu destekler için teşekkür ediyorum. Okulumuzun ilimize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,'11 İlçeye 11 Okul' projesinin 8'inci okulunu Şarköy'de gururla teslim ettiklerini belirterek, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 3'üncü yılında yaptığı yatırımların tamamlanmasıyla ile teslim törenleri de başlamış oluyor. Saray ilçemizde 11'inci okulumuzun da temelini attık. Okulumuzu eğitim-öğretim dönemine kadar teslim edeceğiz. Böylece proje kapsamındaki tüm okullarımızı tamamlamış olacağız. Şarköy benim için farklıdır. Altı ay yaşadıktan sonra Şarköy'e aşık olursunuz. Ben de herkes gibi Şarköy'e aşığım. Şarköy İlçemize yatırımlarımız devam edecek. İki sene içerisinde Tekirdağ'ın 11 ilçesi söz verdiğimiz bütün hizmetleri almış olacaktır. Şarköy'de bu ilçelerden bir tanesidir. Doğalgaz projesinin temelinin de atılmasıyla,  Şarköy'ün kaderi değişecek.Bu anlamda Enerji Bakanımız ve bütün bakanlarımıza teşekkür ediyor, projenin başlamasındaki emeğini yakından bildiğim Başkan Süleyman Altınok'u da kutluyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Şarköy'ün ulaşımı konusunda yaptığımız yatırımlar devam ediyor. Şarköy ilçemize Tekirdağ deniz otobüs seferlerinin başlaması için projelerimiz mevcut.  Bu projeyi hayata geçirdiğimizde Şarköy ulaşımı virajlı yollardan kurtulacaktır" dedi.


Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, projedeki 8 okulu bugüne kadar teslim aldıklarını belirterek, "Geriye kalan 3 okulumuzun da inşaatları devam ediyor. İnşallah onlar da en kısa zamanda milli eğitimimizin, öğrencilerimizin, yavrularımızın hizmetine sunulacaktır. Şarköy, Tekirdağ'ın en güzide ilçelerinden bir tanesi. Yaz sezonunda nüfusu 10 kata kadar artabiliyor. Bu artışla beraber yaşanan su ve altyapı sorunlarına Büyükşehir Belediyesi gereken özeni gösterdi. Geçen yıl su problemi çözüldü, geçen hafta doğalgazın temeli atıldı. Teslimini gerçekleştireceğimiz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlkokulu'nun Şarköy ve Tekirdağ'a hayırlı olmasını diliyorum. Bu okulda yetişecek yavrularımızın bizden sonra Ulu Önder Atatürk'ün de belirttiği gibi ilelebet yaşayacak Türkiye Cumhuriyeti için en iyi eğitimi vermesini temenni ediyorum. Öğretmenlerimize de buradan şükranlarımı sunuyorum. Çünkü onlar gerçekten binbir emekle çocuklarımızı geleceğe hazırlama gayreti içerisindeler.  Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Okulumuzun Şarköy'e hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!