Şarkıları ondan daha meşhur

Güncelleme Tarihi:

Şarkıları ondan daha meşhur
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 18, 2007 00:00

"Hello", "How Long" gibi unutulmaz şarkılarıyla hafızalara kazınan Lionel Richie, bugün İstanbul Arena'da vereceği konser öncesi Kelebek'e konuştu.

Haberin Devamı

"Hello", "How Long" gibi unutulmaz şarkılarıyla hafızalara kazınan Lionel Richie, bu akşam İstanbul Arena’da vereceği konser öncesi Basel’de Kelebek’e konuştu. Purple Concerts’in katkılarıyla Türkiye’ye gelen Richie, şarkıları ve evlatlık kızı Nicole Richie kendisinden daha çok tanınsa da, her seferinde yeniden keşfedilmekten gayet memnun.

Türkiye’ye ilk defa geleceksiniz. Neler hissediyorsunuz?- Gerçekten çok heyecan verici bir durum bu benim için. Hep İstanbul’u görmek istiyordum. Kültürünüzü, insanlarınızı çok merak ediyorum. İstanbul’da beni ve yaptığım müziği seven insanlarla buluşmak gerçekten de çok güzel bir duygu olacak.

n İstanbullu hayranlarınızı nasıl bir konser bekliyor?

- Genelde bilinen, hit olmuÅŸ ÅŸarkılarımdan oluÅŸan bir repertuvar hazırladım. Biraz The Commodores grubundayken yaptığım ÅŸarkılardan, biraz 80’lerden... Birçok ÅŸarkı söylemeyi düşünüyorum. Hatta bu konserin karaoke tadında geçmesini istiyorum. Biz çalacağız ve Ä°stanbullu seyirciler söyleyecek.Â

Haberin Devamı

n Buradaki (Almanya) konserde gördük ki seyircilerle çok güzel bir iletişiminiz var. Bunun bir sırrı var mı?

- Benim şarkılarımda evlenenler, aşık olanlar, boşananlar, küsüp tekrar barışanlar var. Şarkılardaki duygular bizi birbirimize bağlıyor aslında. Bu sayede iletişim kuruyoruz. Hayranlarımın şarkılarda bana eşlik etmeleri, aynı duyguları paylaşmaları çok etkileyici.

n Türkiye’de büyük bir hayran kitleniz var ama şarkılarınız adınızın önüne geçmiş durumda. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

- Bu durum gerçekten harika. Şarkılarım benim çocuklarım gibi. Çocuklarınız için en büyük dileğiniz sizden daha çok sevilip, beğenilmeleri olur. Tüm kariyerim boyunca yeni yerlerde konser verdiğimde hep aynı durum yaşandı. Herkes "İnanmıyorum, bu da Lionel Richie’nin şarkısıymış" deyip şok geçiriyor. Bu da, bir şarkıyı yaptıktan yıllar sonra bile insanların beni tanıyıp yeniden keşfetmelerini sağlıyor. Gerçekten çok güzel bir duygu.

n The Commodores sizin ilk kez albüm yaptığınız grup. Atlantis Records’tan çıkmıştı albümünüz. Ahmet Ertegün ile çalıştınız mı?

Haberin Devamı

- Aslına bakarsanız hakkında konuşacak kadar uzun çalışamadım ama tüm müzik kariyerim boyunca onu tanıma fırsatım oldu ve Ahmet Ertegün’den çok fazla şey öğrendim. Gerçekten de müzik piyasasının babası gibiydi. Artık aramızda olmamasına çok üzüldüm.

n Türkiye’ye geldiğinizde Ahmet Ertegün’ün mezarını ziyaret etmeyi düşünüyor musunuz?

- Türkiye’de gezmek için pek fazla vaktim olmayabilir. Ayrıca onun gibi büyük insanları arkadaÅŸ ortamlarımızda anarak hatırlamak bana daha anlamlı geliyor.Â

Basel şehrinde yaklaşık 5 bin kişiye konser veren Lionel Richie, sahne performansıyla adeta seyircileri büyüledi. Basel’e sadece bu konser için dünyanın farklı yerlerinden gelen Richie’nin hayranları, tüm şarkıları ezbere söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!