Şarkılar Barış Manço’yu anlattı

Güncelleme Tarihi:

Şarkılar Barış Manço’yu anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 14:02

İZMİR’de Gaziemir Belediyesi kursiyerlerinin oluşturduğu 90 kişilik Türk Hafif Müziği Korosu, Atatürk Kültür Merkezi’nde 7’den 77’ye herkesin sevdiği Barış Manço anısına konser verdi.

Haberin Devamı

Şarkılar Barış Manço’yu anlattı

Türkiye’nin tek kadın Türk Hafif Müziği Korosu Şefi Ferda Yılmaz’ın yönettiği konserde koro Barış Manço’nun Türk müziğinde yer edinmiş seçkin eserlerini seslendirdi. Barış Manço’nun eşi Lale Manço Ahıskalı, çocukları Doğukan ve Batıkan Manço’nun konuk olarak katıldığı konsere, Gaziemirliler yoğun ilgi gösterdi. Gecede koro ve solo şarkılar seslendiren koristler seyircinin gönlünü çalmayı başardı, seyirciden tam not aldı.

Şarkılar Barış Manço’yu anlattı



BARIŞ MANÇO 73 YAŞINDA

Usta sanatçının hayranlarının yoğun ilgi gösterdiği konserde Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, eşi Birsen Şenol, Lale Manço Ahıskalı, Doğukan ve Batıkan Manço, Barış Manço’nun 73’üncü doğum günü pastası kesti. Barış Manço’nun duruşuyla ve şarkılarıyla önemli bir yere sahip olduğunu ifade den Başkan Şenol, "Barış Manço 7’den 77’ye herkesin gönlünde yer edinmiş çok değerli bir sanatçıydı. Aramızdan çok erken ayrıldı. Usta sanatçıyı hiçbir zaman unutmayacağız. Barış Manço eserleriyle yıllarca yaşayarak yeni nesillerinde gönüllerinde yer edinecek" diye konuştu. Barış Manço’nun barış sevdalısı olduğunu ifade eden Şenol, "Bugün Barış Manço gibi barışa da çok ihtiyacımız var" diye konuştu.

Konserde duygulu anlar yaşayan Manço ailesi adına konuşan Lale Manço Ahıskalı, "Bugüne kadar Barış anısına düzenlenen birçok etkinliğe katıldık. Ancak bu yoğun coşkuyu hiçbir yerde yaşamadık. Ne mutlu Barış’a ki böyle sevilmeyi başarmış. Bu etkinliği düzenleyen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol başta olmak üzere, Ferda Yılmaz’a, koristlere ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bizim için çok özel, çok anlamlı bir geceydi" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!