Sarj dayağı hastanelik etti

Güncelleme Tarihi:

Sarj dayağı hastanelik etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 01:00

Lise öğrencisi 14 yaşındaki Faruk Çakmak iddiaya göre, şarj aletini ödünç vermediği okul arkdaşlarının da aralarından bulunduğu grup tarafından darp edildi. Çenesinde 2 kırık oluşan,konuşma zorluğu ve bilinç kaybı yaşayan Çakmak’ın ailesi okul yönetiminin yaşananlara duyarsız kaldığını savundu.

Haberin Devamı

Yenimahalle Ostim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Çakmak (14) iddialara göre kendisiyle sürekli dalga geçen okul arkadaşları İ.K, M.T, Y.K ve Ö.U ile sarj aletini ödünç vermemesi üzerine tenefüste tartışmaya başladı. Hocaların araya girmesiyle kavgaya dönüşmeyen tartışmanın ardından, 4 okul arkadaşının da bulunduğu kalabalık grup Çakmak’ı okul çıkışında takip etti. Sözlü tacizlerine karşılık alamayan kalabalık, Çakmak’a saldırdı. Çenesinde 2 kırık oluşan, bilinç kaybı ve konuşma zorluğu yaşayan 14 yaşındaki Çakmak, Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Hacettepe Üniversitesi Hastanesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi Plastik Cerrahi bölümünde tedaviye alındı. Çocuklarını darp ettiği iddia edilen kişilerden şikayetçi olan baba Murat ve anne Özlem Çakmak, olayda okul yönetiminin de ihmali olduğunu savunarak şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘BÜYÜK TRAVMA YAŞIYOR’

“Tek şükredebileceğimiz çocuğumuzun hayatta kalması. Görenler, 30 kişilik bir grubun çocuğumuza saldırarak, öldüresiye dövdüğünü söylüyor. Çocuğumuzun daha önce bir kere bile kavga ettiğini görmedik. Okul arkadaşları da yaşanan olayı okul müdürüne itiraf etti. Günlerdir hastanede tedavisi devam ediyor. Psikolojik olarak durumu iyi değil, büyük travma yaşıyor. Yeniden o okula gidip eğitimine nasıl devam edecek?

‘SORUMLULUK ALMADILAR’

Sözlü tartışmanın ardından öğretmeni ayırmış, ancak bu çocukların bu işi burada bitirmeyeceği belli. Okul yönetiminin en azından böyle bir olay yaşandığı için bizi uyarması gerekiyordu. Çocuğumuz korkudan anlatamadı. Günlerdir hastanedeyiz, bir okul yöneticisi bile ‘Çocuğunuz okula gelmiyor, sebebi nedir’ diye bize dönüş yapmadı. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz insanlar sorumluluk almaktan kaçtı. Hastanelik olmasa, yaşananlardan haberimiz bile olmayacak. Suçlu olanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!