Sarıyer'den 1,5 milyon dolar açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Sarıyerden 1,5 milyon dolar açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2012 16:47

Sarıyer Belediyesi, Belediye Meclisi'nde hakkında soru önergesi verilen voleybolcu Yaima Ortiz hakkında açıklamada bulundu.

Haberin Devamı

Sarıyer Belediyesi, Ak Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan, Belediye Meclisi'nde bir soru önergesi vererek, Kübalı ünlü voleybolcu Yaima Ortiz'in, 1.5 milyon dolar gibi astronomik bir rakama alındığı iddialarına yanıt verdi.

İşte Sarıyer Belediyesi'nden yapılan açıklama;

1- Transfer ettiğimiz iki yabancı oyuncu ile 1. Voleybol liginde oynatılmak için sözleşme yapılmıştır. Türkiye sınırlarında ikinci bir iş yapma imkanları yoktur, ayrıca Brezilyalı Raguel Xavier da Silva 200 kez Brezilya Milli takımında oynayan ve aynı zamanda plaj voleybolu da oynayan bir sporcu olduğu için resimlerde mayolu görüntüsü vardır. Mankenlik ile ilgili hiçbir bağlantısı yoktur.

Kübalı oyuncumuz Yaima Ortiz Charro İsviçre’de yaşamakta olup Avrupa’da oynadığı dönemlerde mankenlik yaptığı doğrudur ancak yapılan sözleşmemizde sadece voleybol oynayacağı ve bunun dışında başka bir faaliyet içinde olamayacağı konusunda madde vardır. Her iki sporcunun da kesinlikle voleybol dışında bir faaliyeti olmayacaktır. Yeni devreye soktuğumuz DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ’ nin bu gibi konularda kesin bağlayıcılığı vardır.

Haberin Devamı

2- Bu Sporcular ile ilgili olarak henüz bir ödeme yapılmamıştır, oyuncuların ödemeleri sponsorlar vasıtası ile yapılacaktır.

3- Oyuncuların transfer ücretleri ile ilgili belirtilen rakamların telafuzu bile bir hayli güçtür. Fenerbahçe’nin Güney Kore’den transfer ettiği dünyaca ünlü “KİM” bile böyle bir rakam almamıştır. Bir belediye takımı olarak bu rakamları konuşabilme şansımız yoktur. Voleybolda ücretlerin gizlenme imkanı da yoktur. Zira yapılan sözleşmeler uluslararası federasyon tarafından onaylanmaktadır. Bu bağlamda yapmış olduğumuz transferlerin tutarları Yaima Ortiz İçin 100.000 USD olup eylül ayından itibaren 10 ayda ödenecektir. Brezilyalı oyuncumuz Raquel Da Silva ise 110.000.- USD alacaktır ve yine aynı programda ödenecektir. Ayrıca bir ekstra ödeme anlaşmada yoktur ve bu oyuncular ile yapılan sözleşmeler (Türkçe çevirisi dahil) ektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!