Sarımsaklı Plajı'nda cankurtaran timi görev başında

Güncelleme Tarihi:

Sarımsaklı Plajında cankurtaran timi görev başında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2018 15:27

Sarımsaklı Plajı'nda cankurtaran timi görev başında

Haberin Devamı

BALIKESİR’in Ayvalık İlçesi'ndeki dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajı'nda, Balıkesir İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan cankurtaran timi, tam donanımlı cankurtaran botu ve jet ski ile daha hızlı hizmet vermeye başladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın satın alıp Ayvalık İtfaiye Amirliği'ne teslim ettiği 90 beygir gücündeki cankurtaran botu ve 2018 model jet ski ile hergün 08.00 ile 19.00 saatleri arasında plajda denize giren vatandaşlara hizmet verileceği öğrenildi. 17 kilometre uzunluğundaki Sarımsaklı Plajı'nın en yoğun ve kalabalık olduğu Polis Moral Eğitim Merkezi ile Vilayetler Hizmet Birliği arasında hizmet veren Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği bünyesindeki 4 kişilik cankurtaran timinde, Nurettin Çelikçi, Fahrettin Uzun, Umut Akbulut ve Fatih Çelikçi adlı personelin görev aldığı bildirildi.

Sarımsaklı sahilihde olası bir boğulma vakası ile karşılaşan vatandaşların 112 Acil Yardım hattını aranması isteyen Ayvalık İtfaiye Amiri Murat Turgut, "Sarımsaklı Plajı'nda vatandaşlarımızın daha bir güvenle denize girebilmelerini sağlayabilmek için 3 yıl önce başlattığımız cankurtaran hizmetimiz, modern cankurtaran botu ve jet ski ile çok daha yüksek bir seviyeye ulaştı. İnşallah bu yıl binlerce insanımızın serinlemek için akın ettiği Sarımsaklı'da boğularak yaşamını yitiren olmayacak" diye konuştu.

Tuncel YILMAZ/AYVALIK(Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!