Sarımsağın anavatanında festival heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Sarımsağın anavatanında festival heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2018 16:38

Sarımsağın anavatanında festival heyecanı

Haberin Devamı

Hüseyin DOĞAN/TAŞKÖPRÜ(Kastamonu),(DHA)- 2018 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde bu yıl 32'incisi düzenlenen Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali başladı. Festivale katılan uluslararası halk oyunları ekiplerinin gösterileri renkli görüntülere sahne oldu. 
Taşköprü Belediyesi tarafından bu yıl 32'ncisi düzenlenen Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali, Cumu pazarı alanında gerçekleştirildi. Festival, sarımsak yüklü kağnı arabalarının da yer aldığı kortej yürüyüşü ile başladı. Etkinlik için Kolombiya, Gürcistan, Peru, Azerbaycan ve Kırgızistan'dan ilçeye gelen kültür elçileri de festivale renk kattı. Kortejde yöresel kıyafetleriyle çeşitli danslar sergileyen uluslararası halk oyunları ekipleri, vatandaşların yoğun ilgisini gördü. 
'EN DEĞERLİ SARIMSAK TAŞKÖPRÜ'DE'
Festivalin açılışında konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, tarihi binlerce yıla dayanan sarımsağın hem Türkiye hem de dünyada eşi benzeri olmadığını belirterek en değerli sarımsağın Taşköprü’de yetiştiğini söyledi. Başkan Arslan, sağlık açısından ve aroma farkı ile Taşköprü sarımsağının diğer yörelerde yetişenlerden kat kat faydalı olduğunu vurgulayarak bu yüzden Taşköprü sarımsağının mutlaka tüketilmesi gerektiğini belirtti.
ÜNLÜ SANATÇILAR SAHNE ALACAK
Festivale, Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı Atilla İpek, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Demokratik Ongo Büyükelçisi Francis Gborglah ve bölge milletvekilleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Festival boyunca ünlü sanatçılar Murat Dalkılıç, Ece Seçkin, Hasan Yılmaz ve Serkan Kaya'nın ilçede sahne alacağı öğrenildi.
Bu arada Sarımsak Festivali kapsamında açılan Poppeipolis Tarım Gıda Hayvancılık Fuarı'nın bir hafta boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!