Sarıkız’ın inanılması güç hayatı kitap oldu

Güncelleme Tarihi:

Sarıkız’ın inanılması güç hayatı kitap oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2005 00:00

‘Sarıkız’ takma ismi ve bebeklik fotoğrafıyla altı yıldır Milliyet Gazetesi’nin hafta sonu ekinde köşe yazısı yayımlanan Selda Tosun Uskan, gerçek kimliğini, yazdığı kitap ile açıkladı. Uskan’ın ‘Sarıkız’ adlı otobiyografisinde, anne-baba bildiği kişilerin gerçekte anneanne ve dedesi olduğunu öğrenişi, 20 yaşındayken kılpayı tecavüzden kurtuluşu gibi sayısız trajedi var.

Bebeklik fotoğrafı ve takma isimle yazmanızın nedeni şöhret alerjisi mi yoksa dikkat çekme çabası mı?

Kabus bir evliliğim vardı. Bir türlü boşanamıyordum. Bu adamın soyadıyla ortaya çıkmayı istemedim. Herkesin içinde tanınma arzusu vardır ama 15 yıl reklam filmlerinde oynamama rağmen hiç göz önünde olmadım. Elidor’un kampanya kızıydım. Çekimler yapıldığında kafam sarıysa ertesi gün tanınmayayım diye meçler yaptırıp, tebdili kıyafet dolaşırdım.

- Şimdi kendi kimliğinizle ortaya çıktınız. Okuyucularınız sizi nasıl tahayyül ediyordu?

Tüm genç okurlar yaşıt zannediyordu. Dans ve flört teklifleri alıyordum. Anne okurlar kaç yaşında olduğumu hemen anlıyordu.

SON KOCAM MEĞER 18 SUÇTAN SABIKALIYMIŞ

- 10 yaşına kadar büyük bir yalanla yaşamışsınız. Bu yalanın üstüne çıkan başka bir yalanla karşılaştınız mı hayatınızda?

Gerçek annem ve babamın kimliğini benden saklamaları çok önemli bir yalandı ama üstesinden gelirken ailemi ve çevremi yormadım. Çocukluğumdakinden büyük yalan, son kocam. 40 yaşında aşık olmuştum. Antalya’da, çocuğuma hiçbir kötülüğün ulaşamayacağı bir yere taşınacaktık. Ama bunların hiçbiri olmadı. Sonunda anlaşıldı ki, bu adamın 18 suçtan dosyası var. Üstelik çocuğumu hiç sevmedi.

- Güzel Sanatlar Akademisi’nde erkek modeli çizdikten sonra, gusul abdesti almak için hocanıza ‘Şuraya bir duş yaptırın’ demişsiniz.

Annem çizimimi gördü, ‘Hocana söyle gusul abdesti almak için size duş yaptırsın’ dedi. Tutucu değil, çok moderndi ama belirli tabuları vardı. Hocama, annemin size selamı var, deyip söylediklerini aktardım. Sınıf arkadaşım Nükhet Ruacan’la öldük gülmekten.

- 15 yıl evli kaldığınız Arda Uskan için ‘Türkiye’deki dört çirkin adamdan biri’ demişsiniz. Diğer üçü kim?

Biri son kocam, diğeri Cemal Gürsel’in oğluydu. Üçüncüsünü hatırlamıyorum. Arda’nın görüntüsü korkunçtur. Ben güzel adamdan anlamıyorum. Nerede ecüş bücüş kara hırpani adam varsa onları sevdim. Beni kandırsın ama yeter ki güzel konuşsun.

TAŞ BEBEK DEĞİL DAHA ODUNA YAKIN BİR TİPİM

- Arda Uskan’la boşanmanıza rağmen hálá aynı evi paylaşıyorsunuz. Niye?

96’da Arda’dan boşandım. 97’de iblis kocamla evlendim. Ondan da boşandıktan sonra ayın 15 günü Arda’nın evinde kalmaya başladım. Oğlum da Arda’yla birlikteydi ve ikisi de dağınıktı. Çekip çevirmek lazımdı. Dört yıldır aynı evde yaşıyoruz ama herkesin ayrı odası var. Masraflar ortak.

- Kız arkadaş, erkek arkadaş trafiğini kim kontrol ediyor?

Beş yıl önce jübile yaptım. Arkadaşlarım, ‘Kızım insanın istekleri olur’ diyor. ‘Cam siliyorum rahatlıyorum’ diye cevap veriyorum. Taş bebek olmadım hiçbir zaman, daha oduna yakın bir tipim. Arda da son iki yıldır sakinleşti.

ÜÇ EVLİLİK YAPTI AMA SOYADI 7 KEZ DEĞİŞTİ

Yıllarca anneannem ve dedemi anne-babam zannettim ve onların soyadını kullandım. 10 yaşımda kim olduğunu öğrendiğimde, gerçek soyadım Tosun’u aldım. Akademi birinci sınıfta evlendiğimde Torun soyadını aldım. Annem babamdan boşandıktan sonra tekrar evlendi. Bir süre üvey babamın soyadını kullandım. Sonra ikinci kocam Arda Uskan’la evlendim. Adnan Benk, Arda’nın annesinin 30 yıllık sevgilisiydi, birlikte oturuyorlardı. Adnan Benk, çocuğumuzu evlat edinmek istedi. Reddedince, Arda’yı evlat edindi. Arda’nın soyadıyla benimki de Benk oldu. Boşandıktan sonra kábus kocamın soyadı olan Demirkol’u aldım. Gamze Özçelik’e bunu yapan Gökhan Demirkol’la akraba çıkarsa şaşırmam, o da sapıktı!

Gamze Özçelik’in başına gelen benim de başıma geldi

20’li yaşlarımda bir ajansta çalışıyordum. Bir gün arkadaşlarımdan biri, diğer arkadaşların da geleceğini söyleyip, beni gece kulübüne götürdü. Sonra garip tipli üç adam geldi. Maçka Oteli’nin roof’ununa gitmek üzere iki otomobille yola çıktık.

Yolda silahlar çıktı, otele girerken bağırmak istiyor ama utancımdan ölüyordum. Odada yalvarmaya başladım, yeni ameliyat olduğumu söyledim. Beni ona pazarlayana küfretti ve sanırım İkna oldu. O yüzden Gamze Özçelik’i çok iyi anlıyorum.

Seyyal Taner’i kıskanırdım

Tipime bakan cazgır olduğumu sanır, hiç alakası yoktur. Seyyal Taner, Arda’nın uzun süre sevgilisiydi. Biz evlenince de görüşmeye devam ettiler. Onu hep kıskandım. Ben hamileyken, Seyyal televizyona çıktığında, ‘Kadının poposu ne güzel, şu bacaklara bak’ derdi. Üzülürdüm. Şimdi fotoğraflarıma bakıyorum güzel bir hamileymişim halbuki. Kıskanmama hiç gerek yokmuş. Adam bunları söyledi diye delik deşik etmek varken, sesime bir ton verip sadece ‘Teessüf ederim’ diye tepki gösterirdim.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!