Sarıkaya'da ihtiyaç sahipleri için tiyatro oyunu sahnelendi

Güncelleme Tarihi:

Sarıkayada ihtiyaç sahipleri için tiyatro oyunu sahnelendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 11:58

Haberin Devamı

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde ihtiyaç sahiplerine yardım amacıyla tiyatro oyunu sahnelendi.

İlçedeki bir düğün salonunda düzenlenen gösterimde, "Anadolu'nun Kandilleri Tahta Kılıçlar" oyunu tiyatroseverler tarafından izlendi. İlçede görevli hekimlerin katkısıyla gerçekleştirilen gösterimde, Ankara'dan gelen tiyatro oyuncuları Hoca Ahmet Yesevi, Evliye Çelebi, Yunus Emre ve Aşık Veysel karakterlerini canlandırdı.

Doktor Onur Ünal, oyun sonrası yaptığı açıklamada Sarıkaya’daki hekimler olarak yardıma muhtaç kişiler amacına tiyatro oyunu organizasyonu tertip ettiklerini belirtti.

Ankara'daki tiyatrocu arkadaşlarından ricada bulunduklarını ve onların da kendilerini kırmadıklarını anlatan Ünal, "Bu tiyatronun bilet gelirleri yardıma muhtaç insanlarımıza gidecek. Bunun yanı sıra ilçemizde değişik bir organizasyon düzenlemek istedik. Tiyatro oyunumuzda anlatmak istediğimiz, bizim manevi değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğidir. İzleyenler de oyunumuzdan çok memnun olduklarını alkışlarıyla gösterdi. Umarız ilçemizde bu tür organizasyonların devamı gelir. Sarıkaya Belediyesi, hem teknik anlamda hem de maddi anlamda bizlere desteklerini esirgemediler. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!