Sarıkamış’ta Okul Servisi Sürücülerine Eğitim Verildi

Güncelleme Tarihi:

Sarıkamış’ta Okul Servisi Sürücülerine Eğitim Verildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 18:29

SARIKAMIŞ’TA OKUL SERVİSİ SÜRÜCÜLERİNE EĞİTİM VERİLDİ

Sarıkamış’ta Taşımalı Eğitim kapsamında taşıma hizmeti vermekte olan okul servisi sürücülerine seminer verildi.
Öğrenci taşıma hizmeti vermekte olan okul servis aracı sürücülerine ‘Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’, ‘Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’ ve ‘Karayolları Trafik Yönetmeliği’ çerçevesinde eğitim verilerek sürücüler bilgilendirildi.
Sarıkamış Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Toplantı Salonu’nda verilen seminerde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Yılmaz, okul servis araçlarının çocukların can güvenliği açısından önemli olduğunu söyledi.
Yılmaz, “Araçlarda görevli personelin yaptıkları işin sorumluluğunun bilincinde olmaları açısından bu eğitim çok önemlidir. Sürücü arkadaşlarımız bu konuda duyarlı ve hassas davranmalarını önemle rica ediyoruz” dedi.
Seminerde ayrıca, servis aracı sürücülerine öğrenci taşıma uygulaması, idareci, öğrenci ve velilere karşı örnek oluşturacak davranış modelleri ile dikkat edilmesi gereken kurallar anlatıldı.
İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Çağatay Koçyiğit ise seminerde trafikte uyulması gereken kuralları slayt gösterimi ile katılımcılara anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!