Sarıkamış Şehitleri Kağıthane’de anıldı

Güncelleme Tarihi:

Sarıkamış Şehitleri Kağıthane’de anıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2018 11:10

Sarıkamış Şehitleri Kağıthane’de anıldı

Haberin Devamı

İSTANBUL,(DHA)- KAĞITHANE Belediyesi, ebediyete intikallerinin 103. Yılında, Gültepe Kültür Merkezi’nde düzenlediği program ile Sarıkamış Şehitlerini andı. Belgesel ve kum sanatı gösterisiyle Halk Müziği sanatçısı Recep Ergül’ün cephe türkülerini seslendirdiği konserden oluşan programa vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Bundan 103 yıl önce 22 Aralık 1914 tarihinde başlayan, 18 gün süren ve 90 bin kahraman Türk askerinin soğuk hava şartlarından dolayı donarak ve hastalanarak şehit düştüğü Sarıkamış Harekatı, Kağıthane’de anıldı.

SARIKAMIŞ HAREKATI KUM SANATIYLA CANLANDIRILDI

Tarihin en üzücü olaylarından biri olarak adlandırılan Sarıkamış Harekatı'ndan fotoğrafların olduğu sergi, belgesel gösterimi, kum sanatı gösterisi ve Halk Müziği sanatçısı Recep Ergül’ün cephe türkülerini seslendirdiği geceye sergiyi gezerek başlayan vatandaşlar serginin ardından yaklaşık iki saat boyunca devam eden programı ilgiyle takip etti. Kum sanatı gösterisinin büyük bir beğeni topladığı gecede kum sanatı ile hem Sarıkamış hem de AfrinHarekatı’nın canlandırılması salondan büyük alkış aldı.

Programı vatandaşlarla birlikte izleyen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç gecede emeği geçenlere teşekkür ederek Sarıkamış Harekatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yürüttüğü Afrin Harekatı'na değinerek Sarıkamış’ın şehitlerinin torunlarının da bugün Afrin de mücadele ettiğini söyledi. Türk Milleti'nin birlik olduğu zaman üstesinden gelemeyeceği bir sorunun olmadığını belirten Başkan Fazlı Kılıç, şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize de acil şifalar diledi.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!