“Sarıkamış ders kitaplarında yer alacak”

Güncelleme Tarihi:

“Sarıkamış ders kitaplarında yer alacak”
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2017 10:55

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sarıkamış Şehitleri'nin Çanakkale gibi hak ettiği şekilde müfredat kitaplarında yer alması talimatı vereceğini belirtti.

Haberin Devamı

Kars Valiliği'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, “Sarıkamış şehitlerinin müfredat kitaplarında biraz daha fazla yerilmesi için herhangi bir çalışmanız var mı?” sorusuna şöyle cevapladı:
“Bizim hem Çanakkale'yi hem de Sarıkamış'ı unutturmamamız lazım. Bu çok net bir şekilde gerçekten de Sarıkamış'ta insanları sevinçler, huzurlar, zaferler değil bazen de mağlubiyetler, yenilgiler, kötü günler birleştirir. İşte Sarıkamış'taki bu yenilginin veya bu acı olayın bu milleti birleştirdiğini biz gördük. Depremlerde bu milletin nasıl birleştiğini gördük. Erciş'te deprem oldu, Esenler Belediyesi geldi afiş yazdı, '5.8 Erciş depremi Esenlerde hissedildi' diye. Erciş'teki depremi Esenlerde hissettiren işte bu acıda bir olmadır, bir millet olmadır. Hangi inançtan, etnik mezhepten, etnik görüşten veya kan ayniyatı bağı ne olursa olsun ortak yaşama iradesiyle, ortak tarihi olanlar ve ortak bundan sonra da beraber tarih yazmak isteyenler bir millettir biz bunu gösterdik. Dolayısıyla bu millet olmanın göstergelerinden biri Çanakkale zaferdir, Sarıkamış mağlubiyettir, büyük bir kayıptır ancak o da bu milleti birleştiren bir unsurdur, acısıyla sevinciyle üzüntüsüyle hep beraber bizim ortak tarihimizdir. Bir kısmını alıp, bir kısmını almamak doğru olmaz. Sarıkamış'ı da özellikleriyle dolu olduğu biliyorum, hak ettiği şekilde Çanakkale gibi yer alması içinde arkadaşlara özel bir talimatım olacak.”

Haberin Devamı

“Değerleri yarıştırmaktan ziyade hak ettiği şekilde tanıtmak lazım”

Gazetecilerin, “Ani'nin de ders kitaplarında yer alması için özel bir çalışmanız olacak mı?” sorusu üzerine Bakan Yılmaz, özetle şunları söyledi:
“Siz Ani'yi gördünüz. Ben de Türkiye'nin dört bir tarafını gördüm. Yine gidin Mardin'de bir şehir var, 150 bin kişilik bir şehir gidip bir görün, Urfa'yı görün, Göbeklitepe 8 bin yıl önceki apayrı bir yer. Ani'nin bir değeri var ama belki ondan çok daha farklı özellikleri olan yerler de var. Ders kitaplarında Ayasofya var mı? Apayrı bir değer, Topkapı var mı? Apayrı bir yer. Dolayısıyla bu değerleri yarıştırmaktan ziyade hepsini olduğu yerde hak ettiği şekilde tanıtmak lazım” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!