Sarıkamış’a Yeni İtfaiye Binası’nın Yapımına Başlandı

Güncelleme Tarihi:

Sarıkamış’a Yeni İtfaiye Binası’nın Yapımına Başlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2015 12:51

SARIKAMIŞ’A YENİ İTFAİYE BİNASI’NIN YAPIMINA BAŞLANDI

Sarıkamış Belediyesi’nce İtfaiye Müdürlüğü’ne yeni itfaiye Binası yapılıyor.
Fen İşleri Müdürü Muhammed Budak, Sarıkamış Belediyesi tarafından, kentte yoğunlaşan trafik dolayısıyla itfaiye hizmetlerinde yaşanan sıkıntıların önüne geçmek, yangın kaza ve afetlere hızla müdahale edebilmek için yeni itfaiye binasının şart olduğunu belirtti.
Budak, Belediye Başkanı Göksal Toksoy ve belediye meclisi üyelerinin ortak değerlendirmesi sonucu binanın yapılmasına karar verildiğini söyledi.
Muhammed Budak, “Eski Kars yolu girişinde belediyeye ait araçların bulunduğu garajda yapımına başlanan binanın kış şartlarına uygun şekilde iki katlı olarak planladık. Ayrıca, Fen İşleri Müdürlüğü Şantiye koordinasyonu içinde binanın üst katında yerimiz olacak. Belediye olarak yangın ve kaza gibi olaylara anında müdahale edip can ve mal güvenliğini sağlamak için itfaiyemizi yüksek katlara ulaşabilen itfaiye aracı ve yeni teçhizatlarla donattık. Bunun için böyle bir bina ihtiyacı doğdu. Yapacağımız yeni modern ve çok amaçlı bina ile vatandaşlara en iyi şekilde hizmet verileceğini düşünüyorum” dedi.
Sarıkamış Belediye Başkanlığı’nca yapımına başlanan itfaiye Binası, iki katlı ve 800 metrekare arsa üzerine inşa edilecek. İtfaiye Binası’nın alt katı 10 araç kapasiteli kapalı garaj, üst katında ise, itfaiye Amirliği ve Fen İşleri Müdürlüğü Şantiye koordinasyon yeri olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!