Sarıgöllü öğrencilerden geri dönüşüme destek

Güncelleme Tarihi:

Sarıgöllü öğrencilerden geri dönüşüme destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 13:17

Sarıgöllü öğrencilerden geri dönüşüme destek

Haberin Devamı

MANİSA'nın Sarıgöl ilçesindeki Çavuşlar Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencileri tarafından başlatılan 'Sayı Örüntülerim, Geri Dönüşümlerim Projesi' ile 28 günde 20 bin cam ve pet şişe toplandı.
Sarıgöl'de Çavuşlar Ortaokulu öncülüğünde başlatılan, Sarıgöl Belediyesi'nin desteği ile genişletilen 'Sayı Örüntülerim, Geri Dönüşümlerim Projesi' ile 20 bin adet cam ve pet şişe toplandı. Projenin tanınım törenine Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, MHP'li Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıç, Çavuşlar Mahalle Muhtarı Alime Kocabıyık, Sarıgöl Çavuşlar Ortaokulu Müdürü Mestan Karaoğlu, Çanakçı İlkokulu Müdürü Fatih Akın, projeye katılan öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Proje sayesinde öğrencilerin sayı örüntüsü konusunu kavrayarak matematik dersini sevmelerini hedeflediklerini belirten Çavuşlar Ortaokulu Matematik Öğretmeni Ayşe Aydoğuş, toplanan şişelerin okulun bahçesinde 1'den 35'e kadar üçgenler oluşturacak şekilde dizildiğini söyleyerek "Dünya nufüsunun artması, tüketim alışkanlığının değişmesi nedeniyle doğal kaynaklar her geçen gün azalıyor. Bu nedenle malzeme tüketiminin azalması, nitelikli atıkların geri dönüştürülerek doğal kaynakların verimli olarak kullanılması gerekir. Proje kapsamında öğrenciler sosyal beceri kazanıyorlar. Toplanan bu atıklarla tekerlekli sandalye alacak olan öğrencilerimiz engelli bir vatandaşımıza yardım etmenin hazzını yaşayacak" dedi.
Tören sonunda Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Matematik öğretmani Ayşe Aydoğuş ve Çavuşlar Ortaokulu Müdürü Mestan Karaoğlu'na teşekkür belgesi verdi. Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk da projeyi başlatan öğrencilere başarı belgelerini verdi. Toplanan şişeler Sarıgöl Belediyesi tarafından İzmir'de bulunan Petnoper İç ve Dış Ticaret Limitet Şirketi'ne gönderildi. Şirketin projeye tekerlekli sandalye desteği vereceği bildirildi.
Vehbi SARIHAN / SARIGÖL (Manisa), (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!