Sarıgöl'de ev kadınlarından tiyatro oyunu

Güncelleme Tarihi:

Sarıgölde ev kadınlarından tiyatro oyunu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2018 13:14

Sarıgöl'de ev kadınlarından tiyatro oyunu

Haberin Devamı

MANİSA'nın Sarıgöl ilçesinde, Sarıgöl Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından bir aylık çalışmanın ardından, 'Kadınlar Her Yerde' isimli tek perdelik oyun sahnelendi. 8'i evkadını ve 2'si öğretmen 10 kadının rol aldığı oyun ayakta alkışlandı.

Sarıgöl Belediye Düğün Salonu'nda sahnelenen, Pınar Yalçın'ın yazdığı, Aslıhan Gencer Yapıcı'nın sahneye koyduğu oyunda ilk kez sahne alan ev kadınları, profesyonel oyuncuları aratmadı. Düğün salonunu tamamen dolduran vatandaşlar sergilenen oyunu ayakta alkışladı.

Sarıgöl Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Hacer Öz, oyun sonunda yaptığı konuşmasında, "Bundan 88 yıl önce Türkiye'de kadınlara seçme ve seçime hakkı verildi. Sarıgöl'de derneğimiz 1998 yılında faaliyete geçti. Eskiden ilçemizde kadınlarımız sokaklarda dolaşamaz, araba kullanamazdı. Kafelerde, parklarda oturamazdı, esnaf olamazlardı, bisiklete binemez, siyasetle uğraşamazdı. Biz kadınlar olarak bunları aştık. Artık her yerde kadın var. Sahne alan ve sahne gerisinde görev alan 15 kadımız bir aylık çalışma ile 'Kadınlar Her yerde'oyununu sahneledi. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Oyunu Manisa Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Fatma Ayhan ve yönetim kurulu üyeleri de izledi.

Oyun öncesinde, ünlü ressamların 'Kadın' konulu resimleri cüzi fiyatla satılarak Derneğe gelir sağlandı.

Vehbi SARIHARN / SARIGÖL (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!