Sarhoş top

FİNALİN yarısına gelebilmiş iki takımın teselli armağanı mücadelesini Uruguay daha ciddiye almış. İdeal kadrosuyla hiç değilse 3.’lük amortisi peşinde.

Geleceğine yatırım yapan Almanya’nın kadrosunda daha önce ilk 11’de başlamamış oyuncular var. Yeni gençlere fırsat verilmiş. Bizim kulüp takımlarımızda gösteremediğimiz cesareti Almanlar, milli takımında gösteriyor. Belki de bu yüzden Dünya Kupaları’nda bu kadar az yer aldık.
Alkol testi lazım
Sağanak yağmura bir de rotasını şaşıran Jabulani eklenince kalecilerin top tutması zor. Bu topu defalarca test ettik diyen FIFA yetkililerinin Jabulani’yi sağlık ve alkol testinden de geçirmeleri lazım. Bu top ayakta duramıyor, elle tutulamıyor, sarhoş sanki! Vur kaleye bir de dedektif tut topu takip etsin, kaleciyi uygunsuz yakalasın. Sakın frikik ve şut pozisyonu verme yanarsın.
Suarez, Forlan ve Cavani her defansın başına bela. Boş bırakılmaya gelmiyorlar. Arevalo turnuvanın en mücadeleci oyuncusu. Perez’le birlikte Uruguay defansını müthiş rahatlatıyorlar. Ancak kaleci Muslera için aynı şeyi söyleyemeceğiz. Bu gece yumrukları topa değil boşa.
Vur Mesut
Thomas Müller, Gerd Müller’den etkili çıktı. Onun kadar atmakla kalmıyor, bir o kadar da koşuyor. ‘Bizim zamanımızda futbol daha iyiydi’ geyiğini artık bırakalım. Futbol hızlanıyor, futbolcular da kendini geliştirmek zorunda. Geliştirmeyenler yeteneklerini kullanamadan kariyerlerini bitiriyorlar. Evet futbol acımasız ama hiç kimseye de iltiması yok. Mesut’un ceza sahası içindeki gereksiz çalımları başına dert olacak. Ceza sahası içinde daha iyisini arama, açıyı yakalayınca vuruşunu yap. Pozisyonunu sokağa atma. Bazen kötü vuruşlar bile gol olur. Şansını kullan gerisini kalecinin becerisine ve Allah’a bırak.
Joachim Löw, takımın iskeletini iyi kurmuş. Israr edilirse bu iskelet fosil olup Alman futbolunda tarih yazar. Almanlar’ın geleceği güvenli el ve ayaklarda. Bu geleceği hak ediyorlar. Çünkü oyuncu kazanmayı dünya 3. olmaktan daha fazla önemsiyorlar.
Yazarın Tüm Yazıları