Saray’da icraatı izleme ekibi

Güncelleme Tarihi:

Saray’da icraatı izleme ekibi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 00:58

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı makamı, havalimanlarını da yolları da milletin bütünlüğünü de takip eder. Cumhurun başı olacaksın yan gelip yatacaksın, böyle bir şey olur mu” sözlerinin ardından ilk somut adımı atıyor.

Haberin Devamı

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’nda yürütme düzeyinde pek çok alanda yapılan icraatı izleyecek bir değerlendirme ekibi oluşturuyor. Bu amaçla Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulacak ekip için bir görevlendirme şeması hazırlandı. Bu şema, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yerleşmesinin ardından mevzuatta yapılacak değişiklikle yürürlüğe girecek. Buna göre Cumhurbaşkanlığı içinde her biri belli bir alandan sorumlu olan birim başkanlıkları oluşturulacak. Başkanlıklar da Genel Sekreter Yardımcıları’na bağlı olacak.

THINK TANK GİBİ ÇALIŞACAK

Başkanlıkların altında çalışan danışmanlar görev alanlarındaki her türlü faaliyeti takip edecek, değerlendirecek, raporlayacak ve bağlı bulundukları Genel Sekreter Yardımcısı’na iletecek. Genel Sekreter Yardımcıları da ellerindeki verileri, Erdoğan ile paylaşacak. Danışmanlar sadece raporlama değil aynı zamanda bir think tank kuruluşu gibi de çalışacak. Farklı alanlarda çalışan danışmanlar zaman zaman bir araya gelerek inceledikleri ve takip ettikleri konular hakkında fikir alışverişinde bulunacak, yeni fikirler üreterek öneriler geliştirecek.

Haberin Devamı

YATIRIM BAŞKANLIĞI’NA BİNALİ YILDIRIM

Erdoğan’ın önem verdiği 2 konu olan Çözüm Süreci ve Paralel Yapı ile ilgili gelişmeler İç Güvenlik Takip Başkanlığı kontrolünde olacak. Başkanlığın başına Erdoğan’ın Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın’ın getirilmesi bekleniyor. Erdoğan’ın önem verdiği bir diğer konu olan yatırımlar da “Yatırım Başkanlığı” adı altında toplanacak. Erdoğan bu başkanlık için İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ı düşünüyor. Milletvekili olan Yıldırım seçime kadar bu görevi resmi olarak üstlenemeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!