Şarapçı iyi biracı kötü besleniyor

Güncelleme Tarihi:

Şarapçı iyi biracı kötü besleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2006 00:00

Danimarka’da gerçekleştirilen bir araştırma, şarap içmeyi sevenler ile biracılar arasında beslenme açısından büyük farklar bulunduğunu ortaya koydu. İki büyük süpermarket zincirinde, şarap alanlar ile bira alanların davranışları incelendi. Buna göre şarapçıların sebze meyve, beyaz et, zeytin, zeytinyağı, yağ oranı düşük peynirler, süt ve et satın aldıkları gözlendi.

Araştırmada biracıların ise daha çok hazır yiyecekler, patates cipsi, soğuk etler, sosis, tereyağı ve margarin, yağ oranı yüksek domuz ve koyun eti tükettikleri görüldü.

Bu veriler temel alındığında şarapseverlerin daha sağlıklı beslendikleri sonucuna varıldı. Araştırmacı Morten Gronbaek, şarap içenlerin sağlığa daha yararlı besin ürünlerini tercih ettiklerinin açıkça görüldüğünü söyledi. Daha önce yapılan çeşitli çalışmalara göre de, şarapçılar ile biracılar arasındaki farklar şöyle sıralanıyor:

Şarap içmeyi sevenler, daha yüksek gelir grubundan, daha iyi eğitimli, daha az kilolu ve sağlığına oldukça önem veriyor.

Bira içmeyi sevenler ise, daha düşük gelirli, daha az eğitimli ve alkole düşkün.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!