Şarabı yarım saatte yıllandırıyor

Güncelleme Tarihi:

Şarabı yarım saatte yıllandırıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2001 00:00


Haberin Devamı

Alet, moleküllerin iyonize edilmesi mantığıyla çalışıyor. Cihaz hem kırmızı, hem de beyaz şarapta olumlu sonuç veriyor. Normal şartlarda kırmızı şaraplardaki asit oranı, beyaz şaraplara göre daha fazla. 1-14 arasında değişen sertlik derecesi (ph) düştükçe, şarap o kadar ekşimsi oluyor. Asitlerde fazladan bir elektron ya da negatif yüklü bir iyon bulunuyor. Sensostar, manyetik dalgayla bu negatif iyonları değiştirerek ph derecesini ve şarabın kalitesini yükseltiyor. Şarabın cinsine göre cihazda bekletme süresi de değişiyor. Bunun için yapılması gereken, önce şarabın tadılması. Eğer şarabın tadı istenen kıvamda değilse, şişe yeniden kapatılıyor ve cihaza yerleştiriliyor. Adaptörle çalışan aletteki ‘‘IC Chip’’i yarattığı elektromanyetik ışınlarla şarabı iyonize ediyor. Örneğin Muscadet, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio gibi hafif beyaz şarapların yıllanması için 25-30 dakika gerekli. Cihaz kapatıldıktan 15 dakika sonra şarap eskimiş bir şarap tadını alıyor.

Sensostar sadece şarap için değil, viski, konyak, brandy, sherry gibi içkilerde de kullanılabiliyor. Viski, Scotch ve Bourbon'un 40 dakika bekletilmesi ve 20 dakika sonra içilmesi gerekiyor. Sherry'de bu süre 20-30 dakika, likörlerde ise 30-40 dakika arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!