Sapanca Şiir Akşamları'na 36 şair katılacak

Güncelleme Tarihi:

Sapanca Şiir Akşamlarına 36 şair katılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2017 23:49

Sapanca Şiir Akşamları'na 36 şair katılacak

Haberin Devamı

SAPANCA(Sakarya), (DHA) - SAKARYA'nın Sapanca ilçesinde bu yıl 17'ncisi düzenlenecek Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları'na 9'u yurt dışından olmak üzere 36 şair katılacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları'nın bu yıl 17'ncisi düzenlenecek. Etkinlik öncesinde Sakarya Üniversitesi Kongre Merkezi'nde açılış programı düzenlendi. Programa onur konuğu olarak gazeteci Mehmet Doğan, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer katılırken, şiirler okundu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, bu yıl programda 36 şairin ağırlanacağını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi olarak 2010 yılından bu yana kültür sanat alanında birbirinden farklı, yeni açılımlara imza attık ve kültür sanat şehri haline geldik. Ofis Sanat Merkezi, Sakarya Sanat Galerisi, Ziya Taşkent Konser Salonu, Faik Baysal Kütüphanesi, şu anda restore edilen Alicanlar Konağı ve projesi hazırlanan Kültür ve Kongre Merkezi ile kültür sanat hayatımıza yeni soluklar kazandırmayı amaçlıyoruz. Kültürel etkinlik ve yatırımlarımız Sakarya'yı Anadolu'nun kültür sanat başkenti olma hedefine bir adım daha yaklaştırıyor. Yenilikler yapıyor ve heyecanımızı her zaman taze tutuyoruz. Yıl boyunca seçkin tiyatrolardan sinemaya, sempozyumlardan panellere, konferanslardan söyleşilere, lise etkinliklerinden, sergilere ve konserlere tüm etkinliklerle sizlerle olmaya devam edeceğiz. Etkisine edebiyattan sanata her alanda şahit olduğumuz şiirin tınısının ve gücünün evrenselliğinden geldiğine inanıyoruz. Bu yüzden Sapanca Şiir Akşamları'nda birbirinden değerli yerli ve yabancı şairlerimizi ağırlamaya devam ediyoruz. Bu yıl 27'si yurt içinden 9'u yurt dışından olmak üzere 36 şairimizi Sakarya'da misafir ediyoruz" dedi.

Programa katılan İtalyan şair Giovana Mulas ise, "Burada bulunma fırsatını bize verdikleri için herkese çok teşekkür ediyorum. Her şeyden önce bir anneyim. Anneliğin verdiği sesle size hitap ediyorum. Şunu hiçbir zaman unutmayın gelecek sizlersiniz, bu içinde yaşadığımız topluluğu aydınlığa çıkaracak olan sizlersiniz. Şiir, sanat ve diğer kültür dalları bu karanlığı aydınlatmak için açılan birer penceredir" diye konuştu.

Arjantinli şair Gabriel Impaglione ise, "Bu şehri yönetenlere böyle bir etkinlik düzenleyerek, bu imkanı sundukları için teşekkür ediyorum. Bu tip etkinliklerin olduğu ülkelerde kültürün ne seviyede olduğunu biliyoruz. Özellikle akademik bir ortamda bu etkinliğin gerçekleştirilmesi çok önemli" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!