'Santur dinletisi' büyüledi

Güncelleme Tarihi:

Santur dinletisi büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2018 15:39

'Santur dinletisi' büyüledi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen Ramazan etkinliklerinin konuğu santur Sanatçısı Sedat Anar oldu. Anar, güncel ve tasavvuf müziğinden eserleri müzikseverlerin beğenisine sundu.

Büyükşehir Belediyesi'nin 1 ay boyunca sürecek geleneksel Ramazan etkinlikleri tüm coşkusuyla sürüyor. Antalyalılar iftar sonrası etkinliklerin düzenlendiği Karaalioğlu Park'ına akın ederken, bir yandan alışveriş yapıyor bir yandan da düzenlenen organizasyonlarla keyifli saatler geçiriyor.

Karaalioğlu Parkı'nda gerçekleşen Ramazan etkinliklerinin konuğu santur sanatçısı Sedat Anar oldu. Dinleti programında, Sedat Anar güncel ve tasavvuf müziğinden eserleri müzikseverlerin beğenisine sundu. Geleneksel tasavvuf müziğinden beslenerek jazz, blues, Ortadoğu, Mezopotamya ve Anadolu müziğini özgün bir şekilde birleştiren Anar, hünerlerini Antalyalılar için sergiledi.

SANTUR İLE ERBANE VE BENDİR SESİ MEST ETTİ

Tasavvuf müziğinin içinde önemli bir enstrüman olan santurdan yükselen ezgiler, dinleyenleri mest etti. Dinletide santur sanatçısı Sedat Anar'a, bendir ve erbane sanatçısı Fazıl Karagöz eşlik etti. Anar, Karacaoğlan, Aşık Veysel ve Yunus Emre'den eserler de seslendirerek dinleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.

ŞARAMPOL'DE KARAGÖZ-HACİVAT EĞLENCESİ

Şarampol Caddesi'ndeki etkinliklerde gölge oyunu Karagöz ile Hacivat gösterisi vatandaşlarla buluştu. Caddede kurulan sahnenin önünü dolduran vatandaşlar Karagöz- Hacivat gösterisi ile keyif dolu bir akşam yaşadı. Geleneksel Ramazan eğlenceleri büyüklere geçmişe yolculuk yaptırırken çocuklara da kahkaha dolu anlar yaşattı.

FOTOĞRAFL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!