Santrallamızı satcesiniz de elektrik mi ucuzlecek sanki?

Santrallamızı satcesiniz de elektrik mi ucuzlecek sanki

Haberin Devamı

YATAĞAN, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin 2016 sonuna kadar özelleştirilmesi kararına karşı eylemler sürüyor. Geçenlerde kadınların eylemi vardı Yatağan’da. Bana göre, ince elenmiş, şık düşünülmüş ve de yörenin ağzıyla dillendirilmiş, eşine ancak o bölgede rastlanabilecek bir eylemdi. Eylem haberini daha önce verdik. Ancak mektubun tümü, yer darlığından çıkmamıştı. DHA’dan Cavit Yıldırım’ın haberindeki basın açıklamasını iletiyorum. Eylemcilerden Şenay Tuncay okumuş, bir güzel:

“30 seneden beri tuttudula özelleşcek özelleşcek deye. Satı sata elde avuşda bişe galmadı. Satıp savırdılaa. Hindi de hepimizin gursaanda ekmee olan kömür ocaannan santralı satıyolaa. Biz eskiden kööleemizde kömürün tozunu hayvan yarılana saraadık eyileşdisin deye. Bileyomazdık ki evleemizi ısıtceni, şavk olup aydınletceni. Bu kömür ocaannan santral sayesinde yatıganın nöfusu 3 bindi hindi oldu 20 bin. Ugudan zehrini yuttuk, tozunu yuttuk, hasta olduk, aaçlamız gurudu, tarlılamızdan tokadlamızdan olduk.

Haberin Devamı

Gelinnik kız belledik

Kööleemiz galdırıldı. Gabirliklemizin bile yeri denişti. Eski anılamızı bıraktık bu gara elmas için. Tüm buna olurken bilem santrallamızı gelinnik gız belledik kötülemedik. ‘Kusurlaanı giderelim’ deye ureştik. Hindi her bişeesi tamam oldu. Evvelki gibi zehir solumaz olduk. Gızannamızın kimisi işe girdi kimisi iş umudunnan beklepduru. Biz devletimiz için unnca cefaya gatlandık. Undan soona hindi de tuttuumuşla satcez depdurulaa. Satcesiniz de elektrik mi ucuzlecek sanki? Çocuklaamız iş saabı mı olcek? Yatıganın nöfusu mu artcek?


Haggımızı helal ediyomez

Evleemiz, taala tokadlamız daha hazla mı para etcek? Havucun, ilananın, sarı böölcenin fiyatı mı artcek? Yoksa bunnaa artık para ediyomaz mı olcek? Sattıgları zaman bollugdan yatıgan esnafının yüzü mü gülcek? Daha hazla şefte mi etceklee? Hem günah deemi unca milletin emeennen gurulan bu yerlere satmek, Niden satıpdurusunuz? Bubenizin malı mı bunnaa. Hindi gıdan sattınız sattınız da memliket pek mi zengin oldu? Şimdi dosdooru deeveen baken. Bu yerlee zararmı edibatı yoksa kar mı edibatı? Kar edibatırsan neyinize sıkıldınız da satıpdurusunuz? Yettiniz Gari! Biz budugan eza çektikten sonaa bunarı satıyoz deyennere haggımızı helal ediyomez. Allah’a havale ediyoz. Yatıganlılarnan, Melaslılarlen, Moolalılarnan hep beraber olcez, sattırmecez.”

Haberin Devamı


Neşet Abi’den KARABURUN

Neşet Öztekin, 80 yaşını aştı ama gazetecilik hevesinden, dürtüsünden, merakından asla bir şey yitirmedi. Hala gezgindir, araştırmacıdır. Elimde, “Tarihi ve Kültürüyle Karaburun” kitabı var. Arkasına bazı şeyler karalamış: “İnsanlar özünü, geçmişini öğrenmeden bu dünyadan gelip geçmişler. Bu topraklarda kimlerin yaşadığını yeni nesillerin öğrenmesi gerektiğine inanarak, geçmiş tarihimizi bilmeden bu dünyadan göçenlerden olmak istemedim. Doğup büyüdüğüm Mordoğan’ı, Karaburun Yarımadası’nı, yöremizin tarihini, kültürünü merak edip araştırmalara 1957 yılında Urla’dan başlayıp Ege’yi de içine alan tarih araştırmalarıma başladım. Sıradan bir gezgin için, Batı Anadolu kıyıları öncelikle ilgili çekicidir. Fakat bir yol gösteren bulunmayınca, kişi bu önemli bölümlerini yitirebilir.”

Santrallamızı satcesiniz de elektrik mi ucuzlecek sanki

Yazarın Tüm Yazıları