Şans oyunlarında inanılmaz oyunlar

CHP Konya milletvekili ve TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi Atilla Kart, haziran 2012’de Milli Piyango İdaresi’nce gerçekleştirilen talih oyunlarına müdahale edilerek ‘devir’ yoluyla ikramiye tutarlarının yükseltildiğini, ardından da belli kişilere aktarıldığını öne sürmüştü.

Haberin Devamı

Atila Kart, 12 Kasım 2012’de, TBMM’ye verdiği önergeyle olayı daha ileriye taşıdı. Okumuşsunuzdur.

Okur ve yazar Şevket Çorbacıoğlu (evesbere@mynet.com) bu konuda hep yazar; insanlara şunu anlatmaya çalışır:

“Sizin umudunuzu bile sektöre dönüştürerek siyasi ve ekonomik rant sağlamaya başladılar. Oynamayın şu şans oyunlarını. Milli Piyango İdaresi’nin bir müfettişi, neden Milli Piyango genel müdürünü öldürdü? (16 Kasım 2007) Bunun arkasında gizemli bir olay olduğunu hiç düşündünüz ve sorguladınız mı?

Hiç siyasal erki aklınıza getirdiniz mi?

Bakın çevrenize; eşinizden, dostunuzdan, mahallenizden, kısacası kaç kişi büyük ikramiye kazanmış? Veya bu yakın çevreden kaç kişi, çevreyi terk edip bir başka çevrede karşınıza zengin olarak çıkmış?

Yazdıklarımı siyasilerimiz bile ciddiye almadı. Ciddiye alan bir Ömer Narcıoğlu arkadaş oldu ve 29.1.2011’de bana şu e-postayı gönderdi:

“Şans oyunları çekilişlerinin yapıldığı sistem odası Milli Piyango İdaresi’ne kapalı. Gtech adlı bir İngiliz firması tarafından kurulmuştur ve aynı firma tarafından kontrol ediliyor. Güvenlik gerekçesiyle içeriye asla kimse sokulmuyor. Sistem, oynanan bütün numaraları ve oynanmayanları otomatik olarak tarıyor ve ayırıyor.
Yıllardır halkı bu yolla acımasızca sömürüyorlar. Birkaç yılda bir vatandaşa kasıtlı isabet ettirip toplumun şüphelerini resetliyor (sıfırlıyor demek istemiş) ve sonra ‘güvenlik gerekçesiyle ismini saklayan talihli’ aldatmacasıyla, oynanmamış numaraları sistem odasında kupon yaparak yıllarca sömürüyorlar. Bu aldatmacaya kanmayalım, bu oyunu bozalım. Bu maili bütün Türkiye’ye yayalım. Kimse oynamasın. Ta ki, bu sistem cambazları her çekilişte hangi şehirden, hangi bayiden oynandığını, kimin kazandığını açıklama zorunluluğu hissedene kadar.”

Dedim ya, yıllardır yazdık ve Türkiye’ye yaydık. Fakat, ne Türkiye ne de ben böylesi uyarıları dikkate aldık. Evet, umursamadık aksine oynadıkça oynadık ve umudumuzu sürekli bir sonraki çekilişe taşıyarak onları zengin ettik, tıpkı her seçimde taşıdığımız oylarla zengin ettiğimiz gibi.”

Hayal kuranlar, şans oyunlarının da ‘derin’ oyunlar olduğunu unutmamalıdır.

Şevket Çorbacıoğlu’nun yazılarını bulun, gerçeği öğrenin.

Haberin Devamı

Bir öneri

Haberin Devamı

ÖNCELİKLE sayısal, süper, on numara ve 5+1 gibi şans oyunlarında, üçüncü hafta sonrası biriken ikramiyeler, alttaki şanslı numaralara dağıtılabilir. Böyle bir yaklaşım, toplumsal paylaşımı yaygınlaştıracak ve insanlarımızın umutlarını kısmen de olsa gerçekleştirecektir. Abartılı ikramiyenin bir kişiye verilmesi, hem ikramiye sahibini, hem katılımcıların kimyasını bozup travmaya sokuyor. En önemlisi, büyük ikramiye çıkan kuponun bayisiyle birlikte basına açıklanarak, kafalardaki kuşkuları ortadan kaldırmak gerektiği gerçeğidir.

Hani AVM yoktu

ALİBEYKÖY’deki “Türkiye’nin ilk temalı parkının Vialand’ın 23 Nisan’da açılacağını girişimci grup Via ve Gürsoy açıkladılar.

Biz geçen mayıs ayında burada AVM de olacağını yazdık.

Topbaş adına Büyükşehir Basın Danışmanlığı reddetti.

Projeyi üstlenen Güryapı İnşaat şirketinin web sitesinde “Alışveriş ve eğlencenin gerçek adresi Vialand” olacak diye yazıyor dedik. Bu kez cevap verilemedi.

Dediğimiz yine ortaya çıktı; önceki günkü basın toplantısında Via-Gürsoy’un sahipleri, belediyeye ait 600 dönümlük arsada “Temapark, gösteri merkezi ve
AVM olacağını” söylediler.

Niye doğru açıklama yapılmıyor? Artık AVM isminden korkulmaya mı başlandı?

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

- CHP Büyükşehir (Üsküdar) Meclis üyesi Doğan Tekel’in, Kadir Topbaş’a “Ağaoğlu’nun İBB sınırları içinde bulunan projelerinde bilirkişi tarafından tespit edilen imara aykırılıklar hakkında ne gibi işlemler yapılmıştır? Yapılan idari ve hukuki işlemler nelerdir? Projelerde denetim yapılmış mıdır? Yapılan denetim sonuçları nelerdir?” diye sorduğunu...

- ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve Fazıl Say’ın sanat yönetmenliğini üstlendiği 13. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nin 16 Kasım–8 Aralık tarihleri arasında 13. yaşını kutlayacağını...

- HACI Bektaşı Veli’nin ilk biyografik
romanını yazan Kemal Derin, ‘en büyük kale’ anlamına gelen Şahdiz adlı kitabını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hediye ettiğini...

Haberin Devamı

Bizi kazıklıyorlar

ŞİMDİYE kadar yurtdışından izne gelen gurbetçilerden, (ülkeye giriş mührüne bakılarak) telefon açtırma parası olarak 5-10 TL alınıyordu. Şimdi bu rakam 100 TL’ye çıktı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, adalet bunun neresinde?

Bizler en fazla 3-4 ay kalıp dönüyoruz. Yurtdışından telefon getirip de 365 gün kullananlar da aynı parayı veriyor.

Sayın Bakan, burada bir adaletsizlik görmüyor musunuz? Gurbetçileri sağa sağa bitiremediniz.
Nizami SUNGUROĞLU

GÜNÜN UYARISI

“(THY ile ortaklık için) Lufthansa’ya şu mesajı vereceğiz: Eğer THY ile daha ileri bir işbirliğine gitmek istiyorsanız, 305 işçinin işine iade edilmesinin sağlanması bunun ön koşuludur.” (Avusturya Sosyal Demokrat Partisi  Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Evelyn Regner)

Yazarın Tüm Yazıları