Şanlıurfa’ya 194 milyon liralık kredi

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa’ya 194 milyon liralık kredi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2017 15:00

Şanlıurfa’ya 194 milyon liralık kredi

Haberin Devamı





ŞANLIURFA, (DHA)-SURİYELİ sığınmacıların en çok yaşadığı Şanlıurfa’ya İLBANK ve JICA ortaklığında 194 milyon liralık kredi desteği sağlandı. Alınan kredi Büyükşehir Belediyesi tarafından alt yapı hizmetlerinde kullanılacak.

İller Bankası (İLBANK) ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ortaklığında Suriyeli sığınmacılar nedeniyle nüfusu ve ihtiyaçları artan 10 ile toplam 375 milyon dolarlık kredi sağlanmasına yönelik anlaşmanın imzaları atıldı. Ankara'da düzenlenen imza törenine katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, JICA Türkiye Ofisi Sorumlusu Mayumi Endoh ile sözleşmeyi imzaladı. Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı illere verilen düşük faizli ve uzun vadeli kredi için verilen destek alt yapı hizmetlerinde kullanılacak.



Türkiye'nin her zaman mazlumdan yana olduğunu ve 524 bin sığınmacı sayısı ile Türkiye'de Şanlıurfa’nın en çok Suriyeli mülteciye ev sahipliğini yaptığını belirten Başkan Çifçi, şunları söyledi.



“Ülkemiz dışarıdan gelen misafirlere ev sahipliği yapıyor. Sınıra komşu iller olarak Şanlıurfa şu an Türkiye'de en fazla mülteciyi barındırıyor. Bizler de yerel yöneticiler olarak özellikle altyapıda artan nüfustan dolayı zorluk yaşıyorduk. Bu anlamda alacağımız kredi ile altyapıyı karşılamış olacağız. Japon yetkililere, İl Bank Yönetim Kuruluna ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Çok anlamlı bir projeye imza attık. İnsanlık anlamında çok önemli bir hizmet karşılanmış olacak" dedi.



JICA Türkiye Sorumlusu Mayumi Endoh ise "Suriyeli sayısının artmasından dolayı altyapının iyileştirilmesi önemli bir konu haline gelmiştir. Özellikle bu krediler belirlenen illerde yaşayan vatandaşlara altyapı ve içme suyu temini olarak dönecektir" şeklinde konuştu.



FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!