ŞANLIURFA HABERLERİ

Şanlıurfa'nın yöresel yemekleri tanıtıldı

DHA
08.08.2017 - 18:12Son Güncelleme :
DHA

Uğur BUDAK/ŞANLIURFA,(DHA) - ŞANLIURFA’nın zengin mutfak kültürünü yaşatmak ve turizm sektöründe yöresel yemeklerin yapımı ve sunumunu sağlayacak aşçı ve aşçı yardımcılarının yetiştirilmesine yönelik başlatılan projeden olumlu sonuçlar alınmaya devam ediyor.
Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde ŞURKAV, Çevre Koruma Vakfı ve İŞKUR işbirliği ile uygulanan, 15 kursiyerin katıldığı Yöresel Ev Yemeklerinin Yaşatılması projesi kapsamında hazırlanan yöresel yemekler tanıtıldı. Kültür Evinde gerçekleşen sunuma, Vali Abdullah Erin, ŞURKAV Başkanı Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, ŞURKAV Müdürü Şükrü Üzümcü, turizm firmaları ve otellerin temsilcileri katıldı. ŞURKAV Müdürü Şükrü Üzümcü’nun proje sunumu ve yemek ikramının ardından usta aşçı Hatice İnan gözetiminde kursiyerlerin hazırladığı 50’den fazla yöresel yemeğin tanıtımına geçildi. Vali Abdullah Erin, turizm sektörünün talebi olan aşçı ve aşçı yardımcısı sayısına ulaşılana kadar bu tür projeleri destekleyeceklerini belirterek, "Fast food kültürüne karşı yöresel yemeklerin desteklenmesini istiyoruz. Gençlerimizi, çocuklarımızı daha sağlıklı gıdalarla ve bizim geçmişimizden bugünlere taşıyıp getirdiğimiz ancak unutulmaya çalışılan güzel yemekleri tekrar toplumun, ailemizin, evimizin içerisine sokmamız gerekiyor” dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Şanlıurfa haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Şanlıurfa haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Şanlıurfa'nın yöresel yemekleri tanıtıldı haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

ŞANLIURFA NAMAZ VAKİTLERİ

17 Aralık 2017, Pazar
  • İmsak
    05:43
  • Guneş
    07:26
  • Öğle
    12:31
  • İkindi
    15:02
  • Akşam
    17:17
  • Yatsı
    18:48
Sayfa Başı