Şanlıurfa’nın Kurtuluş sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa’nın Kurtuluş sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2018 15:51

Şanlıurfa’nın Kurtuluş sergisi açıldı

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA'nın Fransızlara karşı verdiği kurtuluş mücadelesinin anlatıldığı 56 fotoğraf ilk kez sergilendi.
Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında yöre halkının Fransızlara karşı verdiği mücadeleyi anlatan 'Urfa Kurtuluş Albüm Sergisi' açıldı. Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonunda vatandaşların ilgisine sunulan sergi büyük ilgi gördü.Serginin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Bugün Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşu konulu fotoğraf sergimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Meslektaşım Müslüm Akalın'ın arşivinden ve diğer ona destek veren tüm ekibinin arşivinden Şanlıurfa'nın düşman işgalinden böyle bir geçmişine gideceğiz. 1920 ve öncesinde Şanlıurfa hangi karelerle kahramanlığını ve kurtuluşunu gösterdi ve bu cennet vatanı hangi mücadele ile emanet ettiler hep birlikte gezerek görmüş olacağız" diye konuştu
Toplam 56 fotoğraftan oluşan sergideki birçok fotoğrafın ilk defa gün yüzüne çıktığı belirten başkan Çiftçi, “İlçeleriyle aşiretleriyle yerli aileleri ile birlikte beraber olup düşmanın üzerine yürümüşüz. Rabbim bu vatana göz dikenlerin hiçbir zaman emellerine ulaştırmasın. Ve hep birlikte bu ülkeyi ilelebet ileriye taşıma noktasında kuvveti bizden esirgemesin. Bu vatan Allah’ın izniyle hepimizin riayetiyle geleceğe doğru yürüyecektir. Şanlıurfa’mızın 11 Nisan kurtuluş yıl dönümü etkinliklerine tüm halkımızı davet ediyorum” şeklinde konuştu.Şanlıurfa’nın Kurtuluş Savaşı’nda mücadele edenlerin resimlerinin sergilendiği ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergi 12 Nisan’a kadar sergilenecek.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!