ŞANLIURFA HABERLERİ

Şanlıurfa’nın 'Ciğeri kebabı' tescilleniyor

DHA
07.08.2017 - 10:55Son Güncelleme :
DHA

Ömer ŞULUL-Uğur BUDAK/ŞANLIURFA, (DHA)- ŞANLIURFA ile özdeşleşen ciğer kebabının coğrafi tescilinin alınması için çalışma başlatıldı. Günde ortalama 3 ton ciğer tüketildiğini ifade eden Şanlıurfa Köfteciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Kaçak, “Ciğer kebabımızın tescili için başvuruda bulunduk. İnşallah bu eşsiz lezzetlimizi sadece Türkiye’ye değil, dünyaya tanıtacağız” dedi.
Daha önce; biber, çiğ köfte, meyan şerbeti ve Birecik patlıcanın coğrafi işaretinin alındığı kentte Ticaret Borsası bu kez şehirle bütünleşen ciğer kebabı için harekete geçti. Daha önce kenti ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın patentinin alınması gerektiğine işaret etmesi ardından ciğer kebabının coğrafi tescili için gerekli başvurular yapıldı.
Şanlıurfa’da günlük ortalama 3 ton ciğer kebabı tüketildiğini ve bu kebabın patentinin alınması için Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvuru yapıldığını ifade eden Köfteciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Kaçak, şöyle konuştu:
"Şanlıurfa’da 27 çeşit kebap türümüz bulunmaktadır. Bunların arasında en fazla ciğer kebabı tüketiliyor. Şanlıurfa’ya ziyarette bulunan bakanımız Fakıbaba’nın açıklaması üzerine ciğer kebabının patentinin alınması için çalışmalara başlanıldı. İnşallah yakın zamanda bu tescil alınacaktır."
Her sokağında mutlaka bir kebapçıya rastlamanın mümkün olduğu Şanlıurfa'ya gelenlerin ciğer kebabı yemeden gitmediğini anlatan Kaçak, şöyle devam etti:
"Ciğer kebabı kentin her sokak başında rahatça bulunabilir. İnşallah ciğer kebabımız tescillenince en güzel ciğer kebabı ödüllü yarışmalar düzenleyerek, Türkiye'de ve dünyada daha çok tanıtılmasını sağlayacağız."
Günün ilk ışıklarıyla birlikte kentte ciğer kebabı yeme telaşının başladığını belirten ciğerci Ömer Tumbul, Şanlıurfa’da pişirilen ciğerin tadının başka hiçbir yerde bulunamayacağını anlatarak, "Bu lezzet, bölgeye has olarak ciğerin seçiminden ve pişirme tekniğinden kaynaklanıyor. Ciğer öncelikle lekesiz ve mutlaka erkek koyun ciğeri olacak. Ciğerler şişe dizilirken araya mutlaka kuyruk yağı katılacak. Yerken de soğan acı isot bol kimyon dökülecek. Bu lezzetin müptelası olanlar sırf kahvaltı için ciğercilere geliyorlar. Bunun için ciğerin panteri Şanlıurfa’ya verilmelidir" diye konuştu.

​FOTOĞRAFLI

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Şanlıurfa haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Şanlıurfa haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Şanlıurfa’nın 'Ciğeri kebabı' tescilleniyor haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

    ŞANLIURFA NAMAZ VAKİTLERİ
    17 Ekim 2017, Salı
    • İmsak
      04:52
    • Guneş
      06:27
    • Öğle
      12:21
    • İkindi
      15:29
    • Akşam
      17:54
    • Yatsı
      19:17
    Diğer iller için Namaz Vakitleri »
    Sayfa Başı