Şanlıurfalı öğrenciler, İstanbul ve Trabzon'u gezdi

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfalı öğrenciler, İstanbul ve Trabzonu gezdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2018 15:54

Şanlıurfalı öğrenciler, İstanbul ve Trabzon'u gezdi

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA'da 'Biz Anadoluyuz' projesi kapsamında, 761 öğrenci uçakla İstanbul ve Trabzon gezileri için uğurladı.
İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Biz Anadoluyuz' projesi kapsamında Haliliye İlçesinden 761 öğrenci, 5 kafile şeklinde İstanbul ve Trabzon illerine gönderilecek. Proje kapsamındaki 131 öğrenci ve öğretmenden oluşan ilk kafile için GAP Havaalanında uğurlama programı düzenlendi. Programa Başkan Fevzi Demirkol, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural ve ilgililer katıldı. İstanbul’a gidecek öğrencilerle bir araya gelen Başkan Demirkol, öğrencilerden Şanlıurfa’nın kültürünü İstanbul’da görüşecekleri kişilere en iyi şekilde aktarmalarını istedi.  Gezi için İstanbul ve Trabzon'a giden öğrencilere, hayırlı yolculuklar dileyen Başkan Demirkol, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Haliliye Belediyesi olarak gençlik geleceğimizdir diyoruz. Geleceğimizi emanet ettiğimiz bu gençlerimizi bilgi çağında en iyi şekilde yetişmeleri, en iyi eğitimi almaları ve kendilerini en mutlu şekilde hissetmelerini sağlamak istiyoruz. Bu gençler, bizim için çok değerli. İçişleri Bakanlığımızın organize ettiği Biz Anadolu'yuz Projesi kapsamında Haliliye Belediyesi olarak 761 öğrencimizin ilk kafilesini İstanbul’a uğurlayacağız. Bu gençlerimiz İstanbul’da ailelerin misafirleri olacak. Türkiye’nin 81 vilayetinin birbiriyle kaynaşmasını ve ayrıca bu kardeşlik duygusunu daha ileri de, devam etmesini; nasıl ki asker arkadaşı, hac arkadaşı ve şimdi bu gençler de Biz Anadolu'yuz Projesinde Türkiye’nin çeşitli illerinde arkadaşları olacak. Bu gençlerimizi şimdi İstanbul’a uğurluyoruz. Daha sonrasında İstanbul’dan gelenlerde Şanlıurfa’da misafir olacaklar. Bu bağlamda gençlerimize hayırlı yolculuklar diliyorum. Haliliye Belediyemizin bütçesinden finanse edeceğimiz 761 öğrencimizi Milli Eğitim Müdürlüğümüz okullardan seçmektedir.”
Başkan Demirkol, açıklamalarının ardından öğrencileri uçağa uğurladıktan sonra GAP Havaalanından ayrıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!