Şanlıurfa'daki tarım fuarı yoğun ilgi gördü

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfadaki tarım fuarı yoğun ilgi gördü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2018 15:28

Şanlıurfa'daki tarım fuarı yoğun ilgi gördü

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 3 gün açık olan 'Gıda Tarım Fuar'ındaki stantları gezdi.  Fuar merkezine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ifade eden Başkan Çiftçi, "Fuar turizmi Şanlıurfa'mıza canlılık kazandırdı" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilerek, bu yıl hizmete açılan fuar merkezindeki Gıda Tarım Fuarı ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Yurt dışından 10 firmanın, farklı illerden 70 ve Şanlıurfa'dan 40 firmanın katılımıyla 3 gün açık olan fuar kapılarını ziyaretçilere kapattı. Son günde Şanlıurfa Tarım Fuarı'nı ziyaret eden Başkan Nihat Çiftçi, firma yetkilileri ile bir araya geldi. Tüm stantları ziyaret ederek gelen konuklarla sohbet eden Başkan Nihat Çiftçi'ye, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk  ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri eşlik etti. Tarım Fuarlarının çiftçileri bilim ve teknoloji ile buluşturduklarını değinen Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa bir tarım şehridir. Verimli toprakları bilim ile buluşturarak güzel verimlerin alındığı bir şehirdir. Katılımcı firmalarımızın çok güzel bir şekilde ürünlerini pazarladığı bir alan gördük. Tarım aletleri, tarım tekniği ve bunun yan ürünleri anlamında çiftçilerimizin eğitilmiş olması Şanlıurfa tarımının kazancı haline geleceğine inanıyorum. Fuar merkezimiz şehrimizde çok güzel ve olumlu bir hava estirdi. gelen firmaların yüzde 70'i dış firma buda firmalar arasındaki irtibatını ve iş birliği yapmalarına olanak sağlıyor"
Fuar Turizminin Şanlıurfa'ya canlılık kazandırdığını belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Gerek bölgemizdeki Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Batman ve Adıyaman illerinden merkezimize gelmesi şehrimizde bir canlılık kazandırıyor. Buda şehrimize bir katma değer sağlıyor, buda fuar turizmciliği anlamında büyük bir kazanç olarak hanesine kazandırmıştır. Bu güzel merkezi Şanlıurfa'ya kazandıran kadrolarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!