Şanlıurfa'da yeni kitap tanıtımı

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada yeni kitap tanıtımı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 11:58

Şanlıurfa'da yeni kitap tanıtımı

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA’nın en eski ailelerinden olan ve soyu Osmanlıya kadar dayanan Mahmuoğlu ailesinin hayatı kitaba konu oldu. Mehmet Mahmutoğlu, İbrahim Mahmutoğlu ve Cuma Hündür’ün uzun araştırmaları sonucu hazırladığı kitabın tanıtımı Mahmutooğlu kulesinde yapıldı.

 

Şanlıurfa tarihine ışık tutacak olan “Urfa Kapıları- Kapı ağalığı ve Mahmutoğlu ailesinin” tarihteki yerini anlatan kitabın tanıtımı yapıldı. Mehmet Mahmutoğlu, İbrahim Mahmutoğlu ve Harran Üniversitesi Tasavvuf Tarihi öğretim Üyesi Cuma Hündür tarafından uzun araştırmalar sonucu hazırlanan kitapta “Urfa Kapıları- Kapı ağalığı ve Mahmutoğlu ailesinin tarihi ele alındı. Mahmutoğlu Kulesinde yapılan kitap tanıtımına; Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Kitabın tanıtımında konuşan kitabın yazarlarından Mehmet Mahmutoğlu, “Yola çıkışımız 2008 yılında başladı. 2008 yılında kitapla ilgili bir durumla karşı karşıya kaldığımız için bu çalışmayı başlattık. 2008 yılında Mahmutoğlu kulesinde restorasyon işlemi başladığında Mahmutoğlu ailesinin bu kuleyi nasıl elde ettiği ile ilgiliydi. Cuma hocamız ve Kardeşim ile birlikte tüm aile olarak 5 yıllık bir çalışma yaptık. 1700’lü yıllara kadar bu ailenin hayatını anlatan bir kitap elde ettik. En azından artık tarih kitaplarında Osmanlı’nın son döneminde diye bir cümle kullanmazlar. Mahmutoğlu ailesi 1700’lü yıllarda Osmanlı tarafından görevlendirilen bir aile olarak Urfa’nın en yerli ailesi olarak vazifelerini yerine getirmişler. Biz bunu ispatladık. Bu duygularla bu kitabımızı çıkardığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.

Harran Üniversitesi Tasavvuf Tarihi öğretim Üyesi Cuma Hündür ise, Kitapla ilgili araştırmanın duyumlarla değil, Osmanlı arşivlerindeki belgelerle yapıldığını söyledi.

Hündür, Mahmutoğlu ailesinin kökeninin Şeyh Hamidullah olarak bilinen Somuncu babanın soyuna dayandığını belirtti. Kitabın yazarlarından İbrahim Mahmutoğlu ise,  kitapla tarihe bir nebze ışık tutuklarını ifade etti.

FOTOĞRAFLI







Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!