Şanlıurfa'da uluslararası zirve hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada uluslararası zirve hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 17:36

Şanlıurfa'da uluslararası zirve hazırlığı

Haberin Devamı

Ömer PINAR/HARRAN (Şanlıurfa),(DHA)-BİRLEŞMİŞ Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Sosyal İçerme Komitesi Eş Başkanlığı'nı yürüten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılacak olan Uluslararası Göç Yönetimi Zirvesi için hazırlıklar tamamlandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 7-10 Ekim tarihleri arasında Şanlıurfa’da yapılacak olan Uluslararası Göç Yönetimi Zirvesi için hazırlıklar tamamlandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 300’e yakın yerli ve yabancı üst düzey yöneticilerinin katılacağı toplantı öncesi Harran Konteynır kenti ziyaret etti. Harran Kaymakamı Temel Ayca, AFAD Müdürü Mahmut Sönmez, Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar ile birlikte Harran Konteynır kentte incelemelerde bulunan Başkan Çiftçi, Suriye mahallesini gezdi. Burada ihtiyacı olan ailelere battaniye ve kışlık giysi yardımı yapıldı. Suriye okulunu da ziyaret eden Başkan Çiftçi, öğrencilere çanta hediye etti.

Uluslar arası Göç Yönetimi Zirvesi için toplantıların yapılacağı alanlarda çalışmaların tamamlandığını ifade eden Başkan Çiftçi, şunları söyledi.

“22 ülkeden üst düzey yetkililerin katılımı ile gerçekleştirilecek olan Göçler zirvesine ev sahipliği yapıyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Buradaki zirvede göçün tüm unsurları masaya yatırılacaktır. Sebepleri ve sonuçları 5 yıllık bir tecrübe var ensar şehri olmanın da bir gururu var ve Şanlıurfa’dan dünyaya mesajlar verilecektir. Şanlıurfa’daki kampları ziyaret edeceğiz. Bu zirveden dünyadaki tüm göçmenler için önemli sonuçlar çıkacağını düşünüyorum. Dünyanın dikkatini Türkiye ve Şanlıurfa’ya çevireceğiz. Ülkemiz çok büyük bir ülke ve bunların hepsinin üstesinden gelmiş durumdadır. Batıdan gelecek olan BM, AB üyelerine buraları gezdireceğiz. Nasıl bir yükün altında ve nasıl bir yükü göğüslediğimizi onlara anlatmaya çalışıyoruz. Biz mazlum oldukları, savaş ortamında ülkemize sığınan herkese yardım eli uzatan ülke olduğumuzu ve insani sorumluluk olduğunu bunu tüm ülkelere ifade edeceğiz.”

Lübnan, Filistin, Ürdün, Suriye’den bakan ve bürokratların katılacağı zirveye Türkiye’den Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Ömer Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katılacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI







Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!