Şanlıurfa'da terfi eden hakimler için tören

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada terfi eden hakimler için tören
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2018 14:54

Şanlıurfa'da terfi eden hakimler için tören

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA'da adliyede terfi eden hakimler için terfi töreni düzenlendi.
Şanlıurfa Adliyesi’nde birinci sınıf hakimliğe yükselen 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Kara, 1'inci Aile Mahkemesi Hakimi İclal Nursel Doğulu İrk ve Kadastro Hakimi Barış Erkut, düzenlenen törenle belgelerini aldı. Düzenlenen terfi törenine Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Adalet Komisyonu Başkanı Tufan Arslantaş, 1'inci İdare Mahkemesi Başkanı Selman Özdemir ile Şanlıurfa adliyesinde görevli hakim, savcılar ve aileleri katıldı.
Törende konuşan Başsavcı Sadi Doğan, Şanlıurfa’ya yeni atanarak görevlerine başlayan hakim ve savcılara başarılar diledi.
Şanlıurfa'da devam eden FETÖ soruşturmaları hakkında bilgiler veren Başsavcı Doğan, "Cumhuriyet Başsavcılığımızda 2 bin 344 kişi hakkındaki soruşturma devam etmektedir. Adli tatil sonrası henüz hiç takipsizlik kararı verilmemişken bugün itibariyle 600 kadar kişi hakkında takipsizlik kararı verilmiştir. Bin 610 kişi hakkında kamu davası açılmıştır. Bu davalarda adli tatil sonrası henüz 29 karar verilmişken, şuanda 726 kişi hakkında karar verildiği, bunlardan 527’sinin mahkum olduğu, 154’ünün beraat ettiği, 176 kişinin dosyasının ise yetkisizlikle gönderildiği görülmektedir. Bu davalarda ve soruşturmalarda görev alan başkan, üye hakim ve savcılarımıza huzurlarınızda bir kez daha ayrıca teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Ardından Başsavcı Doğan, Şanlıurfa Adalet Komisyonu Başkanı Arslantaş ve İdare Mahkemesi Başkanı Özdemir tarafından 1'inci sınıfa yükselen hakimlere düzenlenen törenle belgeleri takdim edildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!