Şanlıurfa'da rehber öğretmenlere bağımlılıkla mücadele eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada rehber öğretmenlere bağımlılıkla mücadele eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 13:30

Şanlıurfa'da rehber öğretmenlere bağımlılıkla mücadele eğitimi

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA'da ortaokul ve liselerin rehber öğretmenlerine madde, tütün, teknoloji ve alkol bağımlılığı ile sağlıklı yaşam konu başlıklarını içeren 'Madde Bağımlılığı ile Mücadele' eğitim programı düzenlendi.
Haliliye Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şanlıurfa Rehberlik Araştırma Merkezinin işbirliğiyle düzenlenen ‘Madde Bağımlılığı ile Mücadele’ programı Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi konferans salonunda yapıldı. Bağımlılıkla mücadele programına Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural ve rehber öğretmenler katıldı. Programda konuşan Başkan Fevzi Demirkol, geleceğin teminatı olan gençlerin hayatı konusunda rehber öğretmenlere büyük görevler düştüğünün altını çizdi. Rehber öğretmenlerin öğrencilerin sırdaşı olduğunu ve gençlerin yeteneklerini çıkarmada önemli görevlerinin olduğunu söyleyen Başkan Demirkol, şunları kaydetti:"Sizler, sahada bizden iyi vatandaşlarımızla iç içesiniz. Rehberlik öğretmenleri olarak sizi tarif etmek gerekirse; gerektiğinde doktor, öğretmen, rehber, yol gösterici ve hasılı görev olarak öğrencilerimizin ve velilerimizin her zaman yanında olan birer yardımcı demiyorum, birer kurtarıcısınız. Gençlik bizim geleceğimiz, gençlik devletimizin, vatanımızın, milletimizin ve sahip olduğumuz tüm değerlerin geleceği gençliğe bağlı. Toplumdaki genel algıda, rehberlik öğretmenleri sadece okul tercihlerinde yol gösterir ama yok. Eğer geçmiş hayatlarını kontrol ederlerse, çocuğun bir ilçeden diğerine, bir mahalleden öbürüne geldiğinde uyumunu sağlayan rehberlik öğretmenleridir. Aynı şekilde çocukların kötü alışkanlıklara bulaşmamasını sağlayan, gencin iyi alışkanlar kazanmasında rehber olan yine rehberlik öğretmenleridir. O bakımdan işlevinizin, mesuliyetinizin ağır olduğunun bilincinde olduğumu bir kez daha size ifade etmek istiyorum.Tabiri caizse toprağın altındaki zenginlikleri ortaya çıkaran birer madenci gibisiniz. Biz, sizlerin tespitlerinden istifade etmek, bu çalışmalarınızın yanında olmak istiyoruz.”dedi.
Başkan Demirkol, konuşmasının ardından rehber öğretmenlerden gelen soruları yanıtladı. Programın sonunda Başkan Fevzi Demirkol, rehber öğretmenlerinin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!