ŞANLIURFA HABERLERİ

Şanlıurfa’da meyan şerbetine ilgi

DHA
15 Mayıs 2017 - 16:25Son Güncelleme : 15 Mayıs 2017 - 16:26

Şanlıurfa’da meyan şerbetine ilgi

DHA

Ömer PINAR/ ŞANLIURFA, (DHA)- ŞANLIURFA’da, havaların ısınmasıyla birlikte meyan şerbetine olan ilgi arttı.
En çok Güneydoğu bölgesinde tüketilen meyan şerbeti satışa çıktı. Geleneksel içecekler arasında yer alan meyan şerbeti kendine has tadı, rengi ve köpüğüyle vatandaşların vazgeçemediği içeceklerin başında yer alıyor. Katkısız ve sağlıklı olduğu bilinen meyan şerbetine havaların ısınmasıyla ilgi görmeye başladı. Meyan kökünün yanı sıra içeriğinde buz ve su ilave edilen şerbet, hiçbir katkı maddesi içermiyor. Sağlık açısından da çok faydalı olduğu söylenen meyan şerbeti, Ramazan ayının başlaması ile ise iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
Yaz mevsiminde meyan şerbetinin susuzluğu giderdiğini ifade eden aktar Halil Demirkol, "Şerbet sağlığa iyi geliyor. Meyan kökünü bu yörelerde sulu alanlarda bulunuyor. Kahramanmaraş’taki fabrikalarda kurutulduktan sonra bize geliyor. Bizde bu kökleri eziyoruz. Kurutulduktan sonra çay haline gelir. Herhangi bir katkı maddesi konulmuyor. Doğal bir içecekti" dedi.
Şanlıurfa’da 60 yıldır meyan kökü şerbeti sattığını ifade eden Halil Okkaş ise, şerbetin en çok yaz mevsiminde tüketildiğini, öksürük ve böbrek gibi hastalıklara iyi geldiğini kaydetti.
FOTOĞRAFLI

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Şanlıurfa haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Şanlıurfa ilinden Şanlıurfa’da meyan şerbetine ilgi hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 15 Mayıs 2017 tarihinde saat 16 25’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Şanlıurfa’da meyan şerbetine ilgi haberi güncellenecektir.

    ŞANLIURFA NAMAZ VAKİTLERİ
    22 Temmuz 2017, Cumartesi
    • İmsak
      03:18
    • Guneş
      05:15
    • Öğle
      12:42
    • İkindi
      16:32
    • Akşam
      19:49
    • Yatsı
      21:30
    Diğer iller için Namaz Vakitleri »
    Sayfa Başı