Şanlıurfa’da mesleki eğitim toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa’da mesleki eğitim toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 12:55

Şanlıurfa’da mesleki eğitim toplantısı

Haberin Devamı

 

Ömer PINAR/ŞANLIURFA, (DHA)-ŞANLIURFA’da, mesleki eğitim seviyesinin yükseltilmesi ve kalifiye elaman yetiştirilmesi için 4 kurum tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Türkiye’nin tek çıkış noktasının mesleki eğitimden geçtiğini söyledi.

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Şanlıurfa Eğitim ve Sektör İş Birliği toplantısı düzenlendi. Bir otelde düzenlenen toplantıya kent protokolünün yanı sıra iş adamları ile mesleki eğitim merkezi yöneticileri katıldı. Ekonomide Türkiye’nin tek çıkış noktasının mesleki eğitim olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, “İnsanı insan yapan vasıflardan en önemlisi insanın üretme kapasitesidir. İnsanın üretme vasfı ve insanın üretim alanındaki tecrübesidir. Şanlıurfa’nın varlık sebebi tarım değildir, Şanlıurfa’nın varlık sebebi ticarettir. Ticaretin ayakta kalmasının yegane şartı nitelikli insandır. Nitelikli insanı ve nitelikli ticareti geliştirmenin en önemli faktörü eğitimdir. Mesleki eğitime önem verilmelidir. Eğitim sadece okullarda değil, mesleki eğitimlerin verildiği iş kollarında da önemlidir. Okul sadece eğitimin bir departmanıdır. Mesleki eğitim erbabından öğrenilir. Mesleki eğitimde çırak usta ilişkisi olmazsa olmazlardandır. Özellikle şehri ve ülkeyi amade edebilmek mesleki eğitimin Türkiye’nin tek çıkış noktası olduğu kanaatindeyiz. Mesleki eğitim ve eğitimin departmanlarından Milli Eğitim Bakanlığı olarak seferberlik içerisindeyiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, Türkiye genelinde mesleki okullarda verilen eğitim ve yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!