Şanlıurfa'da 'Kutlu Doğum' Sempozyumu

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada Kutlu Doğum Sempozyumu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 17:29

Şanlıurfa'da 'Kutlu Doğum' Sempozyumu

Haberin Devamı

ŞANLIURFA,(DHA) - ŞANLIURFA Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İl Müftülüğü işbirliği ile 'Hz. Peygamber ve Güven Toplumu' konulu Uluslararası Kutlu Doğum Sempozyumu düzenlendi.
Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi Büyük Anfi salonunda düzenlenen sempozyuma Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bürhan Akpunar, Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Dairesi başkanı Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık ve öğrenciler katıldı. Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan sempozyumda İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Akgündüz şunları söyledi:
"Kutlu Doğum Haftası, mevlit kandiline alternatif değildir, onun devamı ve tamamlayıcısıdır. Kutlu doğum haftasını, hepimizin malumu olan, dinimizi istismar eden bir gruba aitmiş gibi göstermekte doğru değildir. Peygamberimizi anmak ve anlatmak kimsenin tekelinde değildir."
Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Dairesi başkanı Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık ise, "İslam coğrafyasında bir taraftan DEAŞ, bir taraftan Boko Haram, El Kaide, El Şebab gibi terör ve cinayet şebekeleri İslam’ı terör ve şiddetle özdeşleştirerek din güvenliğini tehdit ederken, diğer taraftan FETÖ, PYD dini istismar ederek adeta bütün bir toplumu din duygusuyla aldatarak, değerlerimizi çalıp yok ederek, din güvenliğini tehdit ettiğine hep birlikte şahit olduk. Ülkemizin maddi varlıktan yoksun olan zeki çocuklarının idraklarını ve akıllarını çaldılar" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!