Şanlıurfa'da, Kadın Doğum Çalıştayı

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada, Kadın Doğum Çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 15:38

Şanlıurfa'da, Kadın Doğum Çalıştayı

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA)- ŞANLIURFA’da, Harran Üniversitesi Kadın Hastalıkları Doğum Ana Bilim Dalı ile Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Şubesi'nin ortaklaşa olarak düzenlediği 'Kadın Doğum Günleri Bilimsel Kurs Çalıştayı' başladı.

Her yıl ortalama 60 bine yakın doğumun gerçekleştiği Şanlıurfa’da 'Kadın Doğum Günleri' çalıştayı düzenlendi. Harran Üniversitesi Kadın Hastalıkları Doğum Ana Bilim Dalı ile Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Şubesi'nin ortaklaşa olarak düzenlediği çalıştaya doktorlar yoğun ilgi gösterdi. Çalıştaya; Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıışık, Başhekim Doç. Dr. Erkan Arslan, Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Neşe Gül Hilali, Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen Kadın Doğum Uzmanları ve Tıp Fakültesi öğrencilerinin katıldı.

Doç. Dr. Muhammet Erdal Sak, "Toplumun temeli ailedir ve ailenin de temeli kadındır. Maalesef maternal mortanitenin ve anne ölüm oranlarının en yüksek olduğu ilde yaşıyoruz. Kaba doğum hızının en yüksek olduğu ilde biz bulunuyoruz. Bu anlamda Anne hayatı kadın sağlığı bizim için çok önemlidir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!