Şanlıurfa'da Hayvan Borsası kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada Hayvan Borsası kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2018 17:24

Şanlıurfa'da Hayvan Borsası kurulacak

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) - GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa'da, Büyükşehir Belediyesi ve GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Hayvan Borsası kurulması için protokol imzaladı.
Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezleri arasında yer alan Şanlıurfa’da, Yenice Mahallesinde 56 bin metrekare alan üzerine yapılacak olan Hayvan Borsası için kurulması için protokol  imzalandı.Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen imza törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakkıba, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve GAP Kalkındırma İdaresi Başkanı Sadarettin Karahocagil katıldı. Gerçekleştirilen imza törenin ardından bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakkıbaba, "Bakanlık olarak diğer illerde olduğu gibi Şanlıurfa’ya da güzel hizmetler kazandırma gayreti içerisinde olduk. Şanlıurfa’da özellikle istihdamı arttıracak  projelere ekip halinde imza attık ve atmaya devam edeceğiz. Benim bakanlığım öncesinde Besi OSB vardı. 103 dönümle et süt kurumunun Türkiye’de önemli bir yatırımını gerçekleştireceğiz. İsot fabrikasını, fıstık fabrikasını, fıstık lisanslı depoculuğunu, Türkiye'nin modern tarım il müdürlüğünün ve çok kötü durumda olan ilçe tarım müdürlüklerini değiştireceğiz. Şanlıurfa’nın geleceğini çok daha farklı yerlere getirecek Büyükşehir’in bizlerin hükümet olarak çalışması bütün bakanlıklar olarak. Çünkü sayın Cumhurbaşkanımız Şanlıurfa’ya gözü gibi bakıyor. Bizler de Şanlıurfa’ya layık olabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yapacağımız projelerle Şanlıurfa altın dönemini yaşamaya devam edecek. Vakit Türkiye vakti diyoruz. Vakit Şanlıurfa vaktidir. Biz durmayacağız yola devam edeceğiz. Yapacağımız daha çok şeyler var. Başkaları konuşuyor ama ak parti yapıyor. Biz halka hizmetkarlık etmek için gelmişiz" dedi.
Gerçekleştirilen protokolün Şanlıurfa hayvancılığına katma değer sağlayacağını belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, "Hayvan borsası Şanlıurfa için çok önem arz edecek bir proje. 56 bin metrekare alan üzerine kuruluyor. 12 milyon 600 bin liralık bir bütçeye sahip. Bin büyükbaş 5 bin küçükbaş hayvan borsasını gerçekleştirebilecek bir alan. Tamamıyla elektronik sistemlerle, içinde sosyal tesis alanlarının, otoparkların, dışarıdan gelen tüccarların iş ve işlemleri açısından otel hizmetini verebilecek alanlar bulunacak. Şanlıurfa’ya yakışacak kapsamlı bir proje. Şanlıurfa hayvan pazarını canlandırabilecek ve marka haline getirebilecek bir projeye adım atıyoruz. 15 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması bekleniyor. Projenin 3'te biri büyükşehir belediye başkanlığımız tarafından 3'te 2'si de kalkınma bakanlığımız tarafından karşılanıyor. Sayın bakanımıza teşekkür ediyorum. Şanlıurfa’mıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
GAP Kalkındırma İdaresi Başkanı Sadarettin Karahocahil ise, "Büyükşehir Belediye başkanlığı ve GAP İdaresi olarak hayvan borsası projesinin protokolünü imzalamak için bir araya geldik. Projemiz bakanımız Lütfi Elvan'ın başkanlığında bir imkan bulabildi. Ekonomik, sosyal, kültürel kalkınma çerçevesi projesinde sadece Şanlıurfa’da değil bölgedeki 9 ilimizde ilçelerimizin tamamında  görüşülen projelerimiz var. Kurumlarımızın kapasitelerini arttırıcı projeler bunlar. Sayın bakanımızı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya projeyi hazırladıkları için teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!