Şanlıurfa'da 'Çölyak' semineri

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada Çölyak semineri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2018 13:28

Şanlıurfa'da 'Çölyak' semineri

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çölyak Derneği işbirliğinde 'Çölyak hastalıkları belirtileri' konulu seminer düzenlendi.

Milli Eğitim Konferans Salonunda rehber öğretmenlere yönelik düzenlenen çölyak hastalığının belirtileri konulu seminere Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Çölyak Araştırma Komisyonu üyesi Mehmet Ali Cevheri, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ziya Suluyer, rehber öğretmenleri, çölyak hastaları ve aileleri katıldı. Seminerde doktor Neslihan Bulut tarafından çölyak belirtilerinin neler olduğu, öğretmenlerin okulda öğrencilere karşı nasıl davranmalarına yönelik sunumla başlayan programda konuşan Şanlıurfa Çölyak Derneği Başkanı Hasan Doğan, çölyak hastalarına yönelik yardımda bulunanlara kişi ve kuruluşlara teşekkür etti. Seminerde bir konuşma yapan Haliliye Belediye Başkanı Feyzi Demirkol, aynı sofrada, aynı yemeği yiyemeyen ailelerinin ne durumda olduklarını hissettiklerini ve bu doğrultuda çalışma yaptıklarını, ifade ederek şöyle konuştu:"Haliliye Belediyesi olarak hizmet anlayışımızda şu var; insanlarımızın huzurlu, mutlu, geleceğe güvenle baktığı hizmet anlayışını sergilemek istiyoruz. Bu bağlamda, halkımızın ihtiyaçlarını sıkıntı haline dönmeden tespit edip, ona göre gerekli hizmetlerimizi yürütmek ve tedbirleri almak durumundayız. Çölyakla ilgili daha öncesinde, dernekten çölyak hastalığından haberdar olmamız bizim için yeterliydi. Bu hususta çalışma başlattık. Çölyak ne demektir, çölyaklı hastalarımızın ihtiyacı nedir bunları tespit ettik. Hastalarımızın yaşam seviyesini arttırmak için gerekli çalışmalar yaptık. Aynı sofrada oturup, aynı yemeği yiyemeyen ailelerin ızdırabını gönlümüzde hissettik. Hayatı boyunca tatmadığı yemeği, ailesiyle bir makarna yiyemeyen, herhangi bir yemekte ailesiyle aynı yemeği paylaşamayan insanların ve onların ailelerinin ne kadar mustarip anlamamız, hizmetimizi ona göre yapmamız gerekiyordu. Bu uğurda, çölyak hastalarının gıda maddelerini temin ettik.”
Programa katılan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Çölyak Araştırma Komisyonu üyesi Mehmet Ali Cevheri de, konuşmasında Haliliye Belediyesinin çölyaklılara yönelik hizmetlerine değinerek, Başkan Demirkol’a teşekkür etti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!