Şanlıurfa'da 'Çocuklara Mahremiyet Eğitimi' semineri

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada Çocuklara Mahremiyet Eğitimi semineri
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2018 13:38

Şanlıurfa'da 'Çocuklara Mahremiyet Eğitimi' semineri

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA'da İlim Yayma Cemiyeti tarafından düzenlenen 'Çocuklara Mahremiyet Eğitimi' seminerinde konuşan Psikolojik Danışman Emin Özdemir, "İstismarcıların teşhisi ve tespiti çok zor. Ebeveynleri bu konuda duyarlı olmaya ve çocuklara yönelik eğitimlere ağırlık vermeye çağırıyoruz" dedi.

İlim Yayma Cemiyeti tarafından çocuk istismarına yönelik ailelerin bilinçlendirilmesine yönelik  Milli Eğitim Konferans Salonu'nda 'Çocuklara Mahremiyet Eğitimi' semineri düzenlendi. Seminere İlim Yayma Cemiyeti Şanlıurfa Başkanı Cüneyt Altıparmak, İl Müftüsü İhsan Açık, çok sayıda vatandaş katıldı. Seminere konuşmacı olarak katılan Psikolojik Danışman Emin Özdemir,  anne ve babalar çocukları yetiştirirken dünyada ve ülkemizde önemli bir sorun haline gelmeye başlayan çocuk istismarı ve cinsel istismara karşı nasıl güçlü ve bilinçli hale getirebilirler ve aileler bu konuda çocuklara nasıl bir mahremiyeti kazandırarak istismardan korunma yolları öğretebilirler noktasında bilgilendirmelerde  bulundu. Bu tür eğitim seminerleri  bütün Şanlıurfa'yı kapsayacak şekilde yaygınlaşması gerektiğini belirten Danışman Özdemir, "Toplumda özellikle çocukları hedef alan ve çocuklara yönelen bu tür insanların bir tür hastalık ve sapkınlık boyutunda olduğunu düşünüyoruz. Bunların teşhisi ve tespiti çok zor. Gündelik hayatın içerisinde normal insanlar gibi dolaşıyor. Kendilerine hedef olarak seçtikleri çocukları istismara uygun veya müsait olup olmadığını test ettikten sonra sapkın emelini gerçekleştirmek için harekete geçiyor" dedi.
Ebeveynlere verilen eğitimlerin istismarın önüne geçmesindeki önemine değinen Danışman Özdemir, ailelere şu çağrıda bulundu: "Çocukların kendilerini koruma refleksin güçlendirmesi, iyi ve kötü dokunmaları birbirinden ayırt edebilmesi ve kötü dokunmaya karşı çocukların tepki vermesini istiyoruz. Bunun da anne babaların vereceği eğitimle kazandırılacağını bildiğimiz için ebeveynleri bu konuda duyarlı olmaya ve çocuklara yönelik eğitimlere ağırlık vermeye çağırıyoruz. Daha çok çocuklarımızın bedeninin mahrem alanının tanımlanması ve bunlara yönelik herhangi bir kötüye dokunmayı sezme ve ona karşı tavır koymasını bekliyoruz bu eğitimin sonunda."
Ailelere tavsiyede bulunan Özdemir, çocukların 'hayır' demelerinin aileler tarafından bastırılmaması gerektiğini savunarak "Ailelere düşen en büyük görev ise özellikle 4 yaşından sonra çocuğun benlik kavramını ve kendilerinin birey olduğunu hissettirmelerini sağlayacak yaklaşımları esirgememeleri ve çocuğun kendine ve duygularını ifade etmeye yönelik eylemlerini engellemeden, bastırmadan ifade etmelerini sağlamalarını bekliyoruz. Çocuk bu yolla kendinden daha büyük ve güçlü birine itiraz edip direnebileceğini ve hakkını arayabileceği noktasında bir bilincin gelişmesini umuyoruz. Çocukların hayır deme becerisi, itiraz etme beceresinin anne ve babalar tarafından söndürülmemeli" ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!